ارائه راهکاری برای امن سازی پروتکل های ارتباطی اینترنت چیزها به وسیله ی قراردادهای هوشمند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین المللی محاسبات توزیعی و پردازش داده های بزرگ
  • کد COI اختصاصی: DCBDP07_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 269
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی اورعی غلامی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مجتمع دانشگاهی برق و مهندسی سا یبرنتیک ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

محمدامین عراقی زاده

استادیار، مجتمع دانشگاهی برق و مهندسی سایبرنتیک ، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، تهران

چکیده

از سال ۱۹۹۹ که عبارت IoT توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله چیزهای بی جان، برای خود هویت دیجیتال دارند. اینترنت چیزها به صورت روزافزونی در حال نزدیک کردن خود به زندگی روزمره ماست و کاربردهای خود را روز به روز بیشتر و قدرتمندتر می کند. این تعامل و همکاری بین انسان و دستگاه های هوشمند چالش های جدیدی را برای امنیت اطلاعات ردو بدل شده ایجاد می کند. از سوی دیگر، فقدان تدابیر امنیتی می تواند تاثیر منفی بر پذیرش عینی این پاردایم بگذارد. این مقاله بر روی پروتکل انتقال تله متری پیام MQTT متمرکز است که به طور گسترده در اینترنت چیزها به کار گرفته شده است.این پروتکل مکانیزم های احراز هویت بومی ایمن را که برای توسعه دهندگان درخواست می شود. پیاده سازی نمی کند. از این رو، این مقاله یک طرح واره احراز هویت به وسیله ی قراردادهای هوشمند مبتنی ب بلاک چین برای MQTT پیشنهاد می کند. این پیشنهاد احراز هویت دستگاه ها در شبکه ی IOT را با حفظ حریم خصوصی کاربر و تضمین اعتماد و مسئولیت پذیری از طریق قراردادهای هوشمند اتریوم امکان پذیر می کند. این مقاله مروری قصد دارد چالش های امنیتی این موضوع و همچنین راه حل پیشنهادی خود را در قالب شرح کلی کار بیان نماید.

کلیدواژه ها

اینترنت چیزها، امنیت اطلاعات، احراز اصالت، پروتکل ارتباطی، بلاک چین، اتریوم، قرارداد هوشمند

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.