مدیریت نظارت برساخت و سازها در تمامی نقاط سطح شهر
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت امور مالی، تجارت، بانک، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: MFTCONF06_127
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 132
نویسندگان
کارشناس ارشد جغرافیای طبیعی- ژئومورفولوژی در برنامه ریزی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکزی
چکیده
یکی از پیامدهای گسترش شهرنشینی سریع، ایجاد محله های حاشیه نشین با بافت نابسامان و مسکن نابهنجار است، که ساکنان آن را معمولا مهاجران روستایی و اقشار کم درآمد شهری تشکیل می دهند که در محله های خاصی اسکان یافته اند در حالی که عموم مردم مهندسان ناظر عضو سازمان نظام مهندسی را عامل بازرسی و کنترل کیفیت در ساختمان سازی می شناسند، قانون گذار سطوح و شرایط مختلفی از نظارت را برای این صنعت تعریف کرده است. به این عبارت که علاوه بر نظارت کارگاهی توسط مهندسان ناظر، وزارت راه وشهرسازی، مرجع صدور پروانه (شهرداری)، سازمان نظام مهندسی، شرکت های بیمه و مردم نیز نقش مذکور در این فرآیند را دارا هستند. این نظارت ها با توجه به نارسایی های فعلی در نظامات اداری ساخت و ساز، در آیین نامه کنترل ساختمان که مراحل بررسی و تصویب در هیات دولت را می گذارند، مورد اصلاح و توسعه قرار گرفته است. هدف این مقاله مدیریت نظارت برساخت و سازها در تمامی نقاط سطح شهر می باشد. نتایج پژوهش ها نشان می دهد از زمینه های ناپایداری توسعه شهری به ویژه در کشورهای در حال توسعه، سکونتگاه های غیررسمی می باشد؛ که به علت عدم توانایی سیاست های شهری برای حل و فصل مشکلات مسکن اقشار آسیب پذیر جامعه و کنترل مهاجرت ها شکل گرفته است. این روند در بلند مدت نه تنها منجر به تصرف زمین و خدمات شهری به صورت غیر قانونی می گردد؛ بلکه باعث افزایش چشمگیر تعداد مساکن متزلزل و آسیب پذیر در شهرها خواهد شدبرای نمونه یکی از راهکارهای قانونی برای حفظ باغ ها در محدوده شهر و جلوگیری از تغییر کاربری آن، شناسنامه دار کردن آنهاست. تکلیف اجرای این وظیفه برعهده شهرداری است و در قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها و اصلاحیه های آن و همچنین آیین نامه اصلاح قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها پیش بینی شده است.کلیدواژه ها
مدیریت نظارت، ساخت و سازها، سطح شهراطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.