آشنایی با GIS

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی علوم پایه و علوم مهندسی
  • کد COI اختصاصی: FSICONF05_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد سلحشوری

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، شهرداری زاهدان

امیر براهویی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری ، شهرداری زاهدان

نعیم پناه

کارشناسی ارشد حقوق، شهرداری زاهدان

علیرضا رخشانی

کارشناسی جغرافیا و برنامه ریزی شهری، شهرداری زاهدان

چکیده

تلاش تمامی مراکز علمی و پژوهشی دستیابی سریع به اطلاعات جغرافیایی است با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی می توان پایگاهاطلاعات جغرافیایی را فراهم کرد که این پایگاه می تواند ارتباط میان داده های مکانی و توصیفی را برقرار کند سیستم اطلاعاتجغرافیایی بستری برای ذخیره و تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی است که داده های مربوط به موقعیت مکانی را به همراه اطلاعاتتوصیفی به صورت یک پارچه نگهداری و برای طراحی و برنامه ریزی و موارد دیگر مورد استفاده قرار می دهد.سخت افزار و نرم افزار وداده ها اجزای اصلی سیستم اطلاعات جغرافیایی هستند که داده ها بخش اصلی آن را تشکیل می دهد. به GISبا سه تفکر می نگرند کهنگرش ابزار مبنا به صورت ابزار های جمع آوری،ذخیره سازی وبازیابی داده های مکان مرجع جهان واقعی و نگرش پایگاه داده ها به عنوانیک پایگاه داده که بخش اعظم داده های مکانی و زمین مرجع است و نگرش سازماندهی به عنوان سیستمی که نیاز کاربران را به صورتاتوماتیک انجام می دهد تعریف می شود. GISکاربرد های زیادی دارد از جمله کاربرد های نظامی، ضرورت کاربرد GISدر عملیات هاینظامی از آن جهت است که داده های مکانی و توصیفات آن ها برای فرماندهان نظامی در تصمیم گیری های عملیاتی نقش مهمی داردوبا توجه به حجم زیاد اطلاعات ، استفاده از GISضرورت دارد در این پژوهش مبانی سیستم اطلاعات جغرافیایی و کاربرد نظامی آنمورد بررسی قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

سیستم اطلاعات جغرافیایی ، نگرش GIS، استفاده نظامی GIS، کاربرد نظامی GIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.