رابطه بین بحران مالی و مدیریت سود با نقش تعدیل کننده کنترل داخلی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: ISMEA03_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید امیر موسوی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران. ایران

چکیده

هدف اصلی پژوهش حاضر، رابطه بین نابسامانی مالی ومدیریت سود با تاکید برنقش تعدیل کننده کنترل داخلیشرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل شرکت های پذیرفته شده دربورس اوراق بهادار تهران است. جهت دستیابی به این هدف از بین کلیه شرکت هایی که اطلاعات آنها در دوره های ۱۳۸۹الی ۱۳۹۹ در بورس اوراق بهادار تهران قرار داشته اند، ۱۶۹ شرکت انتخاب گردید و مدل های پژوهش با استفاده از تحلیلرگرسیون مورد آزمون قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل از نرم افزار EVIEWS نسخه ۹ استفاده شده است. بدین منظور ابتداآماره های توصیفی متغیرهای پژوهش که شامل پارامترهای مرکزی و پراکندگی می شود، بیان شدند. آزمون های مانایی وایستایی برای بررسی منطقی بودن رفتار متغیرها بیان شدند و پس از اطمینان از رفتار منطقی متغیرها در طول زمان و انجامآزمون همبستگی برای بررسی احتمال وجود همخطی در مدل رگرسیونی، برای تعیین نوع تخمین آزمون چاو( اف لیمر) وهاسمن انجام شد که در نهایت این آزمون ها در مدل رگرسیونی مورد بررسی رای به استفاده از روش پانل دیتا و اثراتتصادفی داد. برای حصول اطمینان از تخمین مدل پانل دیتا به بررسی نرمال بودن باقیمانده ها و همچنین بررسی نموداریپسماندها پرداخته شد. در نهایت به عنوان نتیجه گیری از تجزیه و تحلیل اقتصاد سنجی فرضیه پایان نامه مورد بررسی قرارگرفت. این پژوهش نشان می دهد که شرکت های دچار مشکل مالی تمایل به مدیریت سود تعهدی بیشتر و مدیریت سودواقعی کمتر دارند. کنترل داخلی با محدود کردن مدیریت سود تعهدی و واقعی بر رابطه بین مشکلات اقتصادی و مدیریتسود تاثیر معتدل می گذارد. این مطالعه بینش های بیشتری در مورد مدیریت سود و کنترل داخلی در شرکت های با مشکلمالی، به ویژه از منظر اقتصاد در حال ظهور، ارائه می دهد.

کلیدواژه ها

بحران مالی، کنترل داخلی، مدیریت سود تعهدی، مدیریت سود واقعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.