مطالعه عملکرد و اجزای عملکرد مینی تیوبر سیب زمینی به صورت کشت مستقیم و نشاکاری

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 6، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_STGC-6-2_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن قربانی

Dept. of Agron. and Plant Breed., Univ. of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

مرتضی برمکی

Dept. of Agron. and Plant Breed., Univ. of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

یونس خیری زاده آروق

Dept. of Agron. and Plant Breed., Univ. of Mohaghegh Ardabili, Ardabil, Iran.

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کشت مستقیم و نشاکاری مینی تیوبر سیب زمینی بر عملکرد و اجزای آن اجرا شد. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۹ تیمار و سه تکرار انجام گرفت. تیمارها شامل یک تیمار کشت مستقیم و ۸ تیمار کشت غیر مستقیم بود. برای تهیه نشا، از دو نوع گلدان (توربی و نایلونی) با چهار بستر کشت مختلف شامل: ماسه+ پیت ماس (۱:۱)، ماسه+ کود آلی تکمیلی کیمیا (۱:۱)، ماسه+ ورمیکمپوست (۱:۱) و ماسه+ خاک (۱:۱) استفاده شد. نتایج نشان داد که از لحاظ صفات میانگین عملکرد هر بوته، میانگین وزن تر غده، تعداد غده های کوچکتر و بزرگتر از ۸۰ گرم، درصد وزن خشک غده، عملکرد بیولوژیک، درصد نشاسته و میزان نیترات غده ها بین تیمارها اختلاف معنی دار وجود دارد. بیشترین میانگین عملکرد هر بوته، تعداد غده های بزرگتر از ۸۰ گرم و عملکرد بیولوژیک از گلدان نایلونی با بستر کشت ماسه+ کود آلی کیمیا به دست آمد. بیشترین درصد ماده خشک غده و درصد نشاسته از گلدان توربی با بستر کشت ماسه+ خاک به دست آمد. بیشترین میانگین وزن تر غده در گلدان نایلونی با بستر کشت ماسه+ پیت ماس مشاهده شد. بیشترین تعداد غده های کوچکتر از ۸۰ گرم و بیشترین میزان نیترات از کشت مستقیم حاصل شد. بستر کشت ماسه+ کود آلی تکمیلی کیمیا، با تامین همه عناصر ضروری مورد نیاز گیاه، با عملکرد بیشتر و تعداد بیشتر غده های بازارپسند نسبت به بقیه تیمارها، را می توان به عنوان بهترین بستر کشت در این تحقیق دانست.

کلیدواژه ها

Substrate, Peat moss, Organic fertilizer, Vermicompost, بستر کشت, پیت ماس, کود آلی, ورمیکمپوست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.