تاثیر کارآفرینی بر اقتصاد گلخانه داری در استان آذربایجان غربی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_STGC-1-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادر لیث

محمد چیذری

کریم نادری مهدیی

چکیده

کشت های گلخانه ای یکی از راهکارهای استفاده بهینه از منابع طبیعی با توجه به رشد روزافزون جمعیت، محدودیت منابع آب و خاک و کاهش مواد غذایی است. کارشناسان بخش کشاورزی بهره گیری ازکشت های گلخانه ای را، با توجه به افزایش ۱۰ برابری عملکرد نسبت به کشت در فضای باز، شیوه مناسب برای تحقق امنیت غذایی می دانند. با این وجود، توسعه واحدهای کشت های گلخانه ای نیازمند افرادی با خصلت های کارآفرین می باشد، چون کارآفرینی تبدیل ایده نو به محصول و یا خدمات جدید است و مزایایی هم چون تسهیل بازاریابی محصولات، ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری، خوداتکایی و رشد اقتصادی در محصولات کشاورزی را به همراه خواهد داشت. در این پژوهش، تاثیر کارآفرینی بر محصولات گلخانه ای استان آذربایجان غربی با استفاده از داده های مقطع زمانی ۲۴۱ گلخانه دار بررسی شد. ضریب کرونباخ آلفا به منظور تشخیص پایایی پرسشنامه ۸۵% محاسبه گردید که حاکی از پایایی مناسب ابزار پژوهش بوده است. روایی محتوایی پرسشنامه نیز با نظرخواهی از کارشناسان و اساتید مرتبط با موضوع تایید شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که مهمترین عامل در اقتصاد گلخانه داری، وجود تقاضا در جامعه برای محصولات گلخانه ای می باشد و هم چنین کارآفرینی بر میزان نهاده های مصرفی تاثیرمنفی دارد. به عبارت دیگر، کارآفرینی موجب کاهش میزان نهاده های مصرفی می شود. این درحالی است که ریسک گریزی بر میزان نهاده های مصرفی تاثیر منفی می گذارد.

کلیدواژه ها

Entrepreneurship, Greenhouse plantations, Greenhouse economics, Consumable elements., کارآفرینی، کشت های گلخانه ای، اقتصاد گلخانه داری، نهاده های مصرفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.