پیش بینی رضایت زناشویی براساس کیفیت ارتباط همسران با دو خانواده اصلی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: فصلنامه راهبرد فرهنگ، دوره: 8، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFC-8-31_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 184
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا چراغی

مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

محمدعلی مظاهری

استاد گروه روان شناسی دانشکده روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی

فرشته موتابی

استادیار پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی

لیلی پناغی

دانشیار پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی

منصوره السادات صادقی

استادیار پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی

خدیجه سلمانی

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی

چکیده

پژوهش های متعدد قبلی نشان داده اند که یکی از مهم ترین پیش بینی کننده های طلاق در جامعه ایران دخالت خانواده های همسران بوده است. پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش کیفیت ارتباط همسران با خانواده های اصلی در پیش بینی رضایت زناشویی آنها انجام گردید. ۱۰۹ زن و ۶۳ مرد متاهل به شیوه در دسترس انتخاب شدند. ابزار های مورد استفاده عبارت بودند از انریچ چهار مقیاسی و پرسشنامه رابطه با خانواده های اصلی. داده های حاصل از پرسشنامه ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام تحلیل شدند. یافته های پژوهش نشان داد که متغیر خرسندی زوجین از ارتباط با دو خانواده، به تنهایی قادر به پیش بینی %۴۰ واریانس رضایت زناشویی، %۳۵ واریانس ارتباط زوجین، %۲۸ واریانس حل تعارض و %۳۲ واریانس تحریف آرمانی بوده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد که ایجاد پیوستگی بین زوجین و خانواده های اصلی نقش مهمی در رضایت مندی زناشویی در جامعه ایران ایفا می کند. مولفان بر لزوم طراحی مداخلات خاص پیشگیرانه و درمانی برای ارتقای رابطه بین همسران و خانواده های اصلی تاکید می ورزند.

کلیدواژه ها

رضایت زناشویی, خانواده اصلی, خانواده همسر, خانواده ایرانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.