اولویت ها و اعتبار منابع اطلاعاتی مورد استفاده از دیدگاه اعضاء هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی آجا: تحلیل محتوا
محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات آموزشی نما، دوره: 3، شماره: 1
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NAMA-3-1_001
تاریخ نمایه سازی: 4 خرداد 1401
چکیده مقاله:
چکید ه
سابقه و هدف: با پیشرفت فناوری های ارتباطی و ابزارهای مورد استفاده از این فناور یها همواره کاربران با سردرگمی های استفاده از این فناوری ها مواجهه هستند. از آنجائی که اطلاعات پزشکی همواره در حال تغییر هستند و مشاغل درگیر در تیم درمانی مجبورند برای دسترسی به اطلاعات معتبر مورد نیاز خود، از میان اطلاعات موجود دست به انتخاب بزنند، این پژوهش با هدف مشخص ساختن منابع اطلاعاتی مورد استفاده اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آجا و نیز معیارهای ارزیابی اعتبار منابع اطلاعاتی انجام شد.
مواد و رو شها: این پژوهش به روش تحلیل محتوای کمی و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته انجام گرفت. اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی آجا در سال ۱۳۹۱ به عنوان جامعه پژوهش در نظر گرفته شدند و نمونه گیری هدفمند از میان اعضاء تا رسیدن به سطح اشباع در محتوای مصاحبه ها ادامه یافت. در مجموع ۱۳ مصاحبه انجام شد. جمع آوری و تحلیل داد ه ها به صورت هم زمان صورت پذیرفت و از منطق مقایسه ی دایم داد ه ها در روند تحلیل استفاده شد.
یافته ها: مجلات علمی مهمترین منبع اطلاعاتی شرکت کنندگان بودند و بیشتر آنها از منابع الکترونیکی مانند پابمد و گوگل بیش از سایر منابع استفاده می کردند. شرکت کنندگان به ترتیب بیشتر برای آموزش، پژوهش، کاربرد بالینی و روزآمدسازی اطلاعات خود از منابع اطلاعاتی استفاده می کردند. از مهمترین معیارهای که برای ارزیابی اعتبار منابع اطلاعاتی استفاده می شد ارزیابی نقادانه و مبتنی بر شواهد بودن معرفی شدند. اعتبار در نظر شرکت کنندگان بیشتر به دو جنبه «تکرارپذیری » و «کاربردی بودن » اطلاعات ارائه شده در منبع اطلاعاتی اطلاق م یشد؛ اگر چه تعریف دقیقی از اعتبار ارائه نشده است ولی به نظر می رسد خرد جمعی نقش اصلی را در ارزیابی اعتبار اطلاعات دارد.
بحث و نتیجه گیری: معیارهای ارائه شده در این پژوهش می تواند راهنمایی برای کتابداران و اطلاع رسانان باشد تا در هنگام معرفی منابع به کادر درمانی به صورت دقیق دست به انتخاب و معرفی منابع بزنند.