شبیه سازی عددی و بهبود عملکرد اختلاط در میکرومیکسر به کمک گپ و مانع

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
  • کد COI اختصاصی: CEMCONF03_058
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 246
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تهمین تاجیک قنبری

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، با ب ل

معصومه رحیمی

استادیار ، مهندسی مکانیک ، دانشگاه گلستان، گرگا ن گرگان، صندوق پستی ۱۵۵

علی اکبر رنجبر

استاد ، مهندسی مکانیک ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، باب ل

یونس پهم لی

دانشجوی دکتری ، مهندسی مکانیک ، دانشگاه سمنان، سمنا ن

چکیده

با توجه به پیشرفت چشمگیر فناوریهای نانو ۱ و میکروسیالات و استفادهی روزافزون از آنها، نیاز به اختلاط سریع و بهینه در ابعاد میکرو یکی از مسائل مطرح شده در حوزه ی این تکنولوژی میباشد . میکرومیکسرها۲ دستگاه های کوچکی میباشند که برای اختلاط ۳ حداقل دو نمونه مورد استفاده قرار گرفته و کاربردهای فراوانی در زمینه های بیوشیمی، پزشکی، داروسازی و ... دارند. با توجه به ابعاد کوچک میکرومیکسرها و اعداد رینولدز کوچک برای جریان سیالات مورد استفاده در این سیستمها، پدیده اختلاط معمولا به کندی صورت میگیرد بنابراین لازم است تا با استفاده از روشهای مختلف اختلاط در این سیستمها بهبود یابد. در این پژوهش، یک میکرومیکسر -Tشکل به منظور بررسی رفتار اختلاط و مشخصه های جریان سیال در نرم افزار کامسول ۴ مورد شبیه سازی و بررسی قرار گرفته است. همچنین با استفاده از ساختارهای گپ و موانع در مسیر جریان، فرآیند اختلاط بهبود یافته و تاثیرات این بهبود در شاخص اختلاط میکرومیکسر مورد بررسی قرار میگیرد . نتایج به صورت کانتورهای اختلاط و مقادیر عددی بازده اختلاط ارائه و مورد بررسی قرار گرفته اند که این مقادیر برای مدل ساده حدود %۹۴ می باشد و با ساختارهای اضافه شده این بازده تا حدود %۹۸ بهبود می یابد .

کلیدواژه ها

میکرومیکسر، اختلاط، گپ، مانع

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.