بررسی و تعیین الگوی بهینه کشت محصولات زراعی مزرعه نمونه خضری

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی علوم و فناوریهای نوین کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: MAST01_084
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1495
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی رحیمی کیا

دانشجوی کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

حسن عاقل

استادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی

آرش دوراندیش

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی خجسته پور

استادیار گروه مهندسی ماشین های کشاورزی

چکیده

یکی از ابزارهای مهم توسعه بخش کشاورزی، افزایش درآمد حاصل از فعالیتهای کشاورزی است . با توجه به اهمیت تخصیص منابع محدود تولید ( زمین ، آب، نیروی کار و... ) در بین فعالیتهای گو ناگون زراعی و یا به عبارتی لزوم جلو گیری از اتلاف منابع و کاهش در آمد زارعین، اتخاذ سیاستهای مبتنی بر الگوی کشت، همراه با اولویت بندی اهداف واحد کشاورزی ضرورت می‌یابد. هدف از انجام این تحقیق، تعیین الگوی بهینه کشت محصولات زراعی آبی مزرعه نمونه شرکت سهامی زراعی خضری ( واقع در شهر خضری در 320 کیلومتری جنوب استان خراسان رضوی و 160 کیلومتری شمال بیرجند) با استفاده از برنامه ریزی خطی (LP) می باشد. نتایج و یافته‌های تحقیق نشان می‌دهد امکانات بالقوه و بالفعل برای بهبود دسترسی به اهداف مدیریت بخش کشاورزی در مزرعه مورد مطالعه وجود دارد، بطوریکه مقادیر بهینه الگوی کشت برای محصولات مختلف زراعی شامل جو (ha158.4)، گندم (ha1500)، یونجه (ha 36.66)، چغندر قند (ha 313.05)، ذرت (ha 102.36) و پیشنهاد جدید مدل ((کلزا (ha650) و خربزه (ha 10)) می‌توانند به طور متوسط در آمد ناخالص مزرعه را به ازاء هر هکتار تا مبلغ 6079609 ریال افزایش دهد.

کلیدواژه ها

الگوی بهینه کشت محصول، برنامه ریزی خطی، شرکت سهامی زراعی خضری، مدیریت زراعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.