تغییر ترکیبات سوخت بر عملکرد کوره ریفرمر بخار
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس سوخت و احتراق ایران
- کد COI اختصاصی: CCI09_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 233
نویسندگان
سرپرست پژوهش های کاربردی پتروشیمی زاگرس، عسلویه
کارشناسی ارشد، مهندسی شیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر
استادیار، مهندسی شیمی، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر
چکیده
ریفرمر بخارمتان ، یکی از واحدهای مهم به منظور تولید هیدروژن در صنعت می باشد. ریفرمر شامل یک محفظه احتراق است که در آن لوله هایی مملو از کاتالیزر نیکل بر پایه آلومینا وجود دارد، که واکنش ریفرمینگ با بخار گاز متان در آن انجام میشود. این واکنش ها گرماگیر هستند و به همین علت به منظور تامین گرمای مورد نیاز واکنش در محفظه احتراق مشعلهایی در کوره وجود دارد که سوخت و هوا در مشعل ها میسوزد و گرما تولید مورد نیاز را تامین میکند. به منظور تولید هیدروژن بیشتر در لوله های ریفرمر ، دمای پوسته ی خارجی لوله ها و دمای گاز های حاصل از احتراق در کوره در یک محدوده مشخصی قرار گیرد تامیزان تولید هیدوژن به حداکثر برسد. یکی از عوامل مهم در این کار، نوع و ترکیبات سوخت در مشعل ریفرمر میباشد، ترکیباتی از قبیل هیدروژن و متان سهم به سزایی در تامین گرمای مورد نیاز واکنش، دمای ماکزیمم شعله و دمای گازهای حاصل از احتراق در کوره می گذارد، در این مطالعه با استفاده از روش دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) به بررسی تاثیر میزان متان و هیدرژن در سوخت و میزان بازدهی کوره ریفرمر پرداخته شده است، سپس داده های شبیه سازی و با داده های عملیاتی اعتبار سنجی شده است.کلیدواژه ها
کوره ریفرمر، سوخت، احتراق، دینامیک سیالات محاسباتیمقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.