حذف مه از تصویر با استفاده از الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM05_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز سینائی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی کامپیوتر- دانشگاه شهید باهنر –کرمان – ایران

عباس بحرالعلوم

استادیار کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی کامپیوتر- دانشگاه شهید باهنر –کرمان – ایران

چکیده

فرایند بهبود کیفیت تصویر باعث می شود که تصاویر مناسب تری برای نمایش یا پردازش تصویر حاصل شود. به عنوانمثال، میتوان نویز را حذف کرد، لبه های موجود در تصویر را تیز کرد و یا آن را روشن تر یا تاریک تر کرد. با استفاده از اینفرایندها، شناسایی ویژگی های کلیدی تصویر آسان تر می شود. بنابراین بسیاری از روش های بهبود کیفیت تصویر تجربیهستند و نیاز به آزمون و خطای زیادی دارند تا به نتایج رضایت بخشی برسیم. برای بهبود دید در تصاویر دچار مه زدگیناشی از وجود ذرات مختلف جوی، روش های حذف نویز ارائه شده است. در روشهای معمول از روشهای قدیمی چونفیلترهای پیمایشی استفاده میشود که به نوبه خود، تخریب تصویر و از دست رفتگی برخی از اطلاعات تصویر را به دنبالدارد. در این زمینه الگوریتمهای تکاملی و فرااکتشافی میتوانند تا حد زیادی مورد استفاده قرار گیرند و نتایج بهینه تری رابه دنبال خواهند داشت در این مقاله با ارائه مدلی بر مبنای الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات سعی در کاهش اثرات مه درتصویر (مه زدایی) که باعث ایجاد تاری در تصویر میشود انجام شده است روش پیشنهادی بر روی تصاویر پایگاه داده های -I HAZE و O-HAZE آزمایش شده است، برای ارزیابی از دو معیار PSNR , SSIMاستفاده شده است و نتایج با هفتروش مشابه مقایسه شده اند. با بررسی نتایج حاصل از این مقاله مشاهده میشود که دقت مه زدایی از تصاویر در مقایسه بانتایج حاصل از کارهای انجام شده بر روی همین تصاویر افزایش پیدا کرده است.

کلیدواژه ها

مه زدگی و گردوغبار، بهبود کیفیت ، الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.