بررسی کلی در رابطه با سیستم تشخیص نفوذ (IDS) و سیستم پیشگیری از نفوذ (IPS)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر و مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ELCM05_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی بارانی براواتی

دکترای نرم افزار، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی ایرانشهر ، استادیار دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی ایرانشهر

ندا قدوسیان

دانشجوی کارشناسی نرم افزار،دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی ایرانشهر

مریم جلالوند

دانشجوی کارشناسی نرم افزار ، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه آزاد اسلامی ایرانشهر

چکیده

نفوذ در محیط محاسباتی یک فعالیت مخرب ناخواسته بسیار رایج است که از زمان پیدایش منابع محاسباتی ادامه دارد. تعدادی از اقدامات امنیتی برای سه دهه گذشته صورت گرفته است، اما به همان اندازه تهدیدات امنیتی همانند فناوری رشد کرده است. در کل جهان بسته به نوع کامپیوتر، به طور مستقیم یا غیر مستقیم، موضوع بسیار مهم جلوگیری از آن دسته فعالیت ها و تهدیدهای مخربی است که می توانند زیرساخت های محاسباتی را مختل کنند. تشخیص نفوذ سیستم(IDS) و سیستم پیشگیری از نفوذ(IPS) اقدامات استاندارد برای ایمن سازی منابع محاسباتی شبکه هستند. آنها در یک شبکه برای اطمینان از عدم نفوذ در محیط محاسبات مستقر شده اند. بیشتر شبکه های امروزی در ورای پیرامون، باز هستند؛ یعنی هنگامی که داخل شبکه قرار دارید، می توانید به راحتی در میان شبکه حرکت کنید که به این ترتیب این شبکه ها برای هکرها و افراد بداندیش به اهدافی وسوسه انگیز مبدل می شوند، تکنولوژی های ذیل امنیت را در سطح شبکه برقرار می کنند: ۱. سیستم های تشخیص نفوذ(IDS) ۲.سیستم های جلوگیری از نفوذ(IPS). تکنولوژی های IDS و IPS ترافیک گذرنده در شبکه را با جزئیات بیشتر نسبت به فایروال تحلیل می کنند. مشابه سیستم های آنتی ریررس، ابزارهای IDS و IPS ترافیک را تحلیل و هر بسته اطلاعات را با پایگاه داده ای از مشخصات حملات شناخته شده مقایسه می کنند. در مقاله حاضر، این دو فناوری با جزئیات، کارکرد و عکلکرد آنها و اثربخشی آنها برای متوقف کردن فعالیت های مخرب در یک شبکه کامپیوتری مورد بحث قرار خواهد گرفت.

کلیدواژه ها

نفوذ، تشخیص نفوذ، پیشگیری از نفوذ، فایروال، امنیت، IPS ، IDS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.