خودنمایی زنان در فضای مجازی به مثابه یک آسیب اجتماعی و راهکارهای مقابله با آن

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات اسلامی آسیب های اجتماعی، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_ISSH-3-1_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 214
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب سادات معنوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات زنان، دانشکده زن و خانواده دانشگاه ادیان و مذاهب، قم، ایران

مسلم طاهری

استادیار گروه شیعه شناسی پردیس فارابی، تهران، ایران

چکیده

مقاله حاضر درصدد بررسی «خودنمایی زنان در فضای مجازی به مثابه یک آسیب اجتماعی» است و برای مقابله با آن، راهکارهایی ارائه می شود. امروزه بخش عظیمی از حضور اجتماعی افراد در فضای مجازی سامان دهی شده است. این فضا می تواند به مثابه فرصتی طلایی یا بحران و آسیبی جدی تلقی شود. از سوی دیگر، گرایش به زیبایی در تمام افراد به ویژه زنان به طور ذاتی وجود دارد زمانی که تمایل به سمت زیبایی با میل به نمایش آن همراه می گردد، زمینه ای را مهیا می کند که ممکن است به خودنمایی منجر شود و دیگر یک مسئله خصوصی و مربوط به حیات فردی انسان نیست بلکه در اجتماع و حوزه عمومی نیز نمود پیدا می کند. خودنمایی زنان در فضای مجازی می تواند عامل اثرگذاری محسوب شود که پیامدهای قابل تامل را به دنبال دارد. این مقاله مبتنی بر روش کیفی توصیفی و تحلیلی سامان می یابد و در پی آن است که به علل خودنمایی زنان در فضای مجازی و روش های تاثیرگذار در فرایند خودنمایی آنان و راهکارهای مقابله با آسیب های حاصل شده از این بحران بپردازد.

کلیدواژه ها

خودنمایی زنان, تبرج, فضای مجازی, آسیب اجتماعی, راهکار مقابله

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.