ارزیابی عملکرد کارکنان HSE در پروژه های نفت و گاز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: همایش ملی بحران آب، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: WEDCONF01_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 377
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه وهابی همابادی

دانشجوی دکترا مهندسی صنایع ، دانشگاه علم و فرهنگ تهران

چکیده

صنعت نفت از جمله صنایع پر خطر به شمار می رود که بروز حوادث در این صنعت در برخی از موارد خسارات جانی و مالی جبران ناپذیری به همراه دارد .  بر اساس گزارش تجزیه و تحلیل حوادث سال ۲۰۱۰ توسط انجمن بین المللی تولیدکنندگان نفت و گاز که اعضای آن بیش از این صنعت نفت و یک سوم گاز دنیا را تولید می کنند متخصصین ایمنی و بهداشت نقش کلیدی در بهبود ایمنی و بهداشت در محیط کار دارند لذا با توجه به نقش مهم پرسنل ایمنی و بهداشت در کاهش بروز حوادث و حفظ جان کارگران در صنایع مختلف کشور و فقدان مطالعه جامع در این خصوص این تحقیق با هدف ارائه یک متدولوژی برای ارزیابی عملکرد کارکنان HSE و تاثیر آن بر عملکرد HSE کل پروژه ارائه شده است .  پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی میباشد که پس از ارائه مدل کلی ارزیابی عملکرد کارکنان HSE و بومی سازی آن جهت استفاده در مطالعه موردی پژوهش حاضر به صورت موردی در سه پروژه پروژه احداث خط لوله انتقال گاز ۵۶ اینچ نهم سراسری ، پروژه احداث کارخانه گاز و گاز مایع NGL۳۲۰۰ و پروژه گوگرد زدایی ایلام اجرا شد.  نتایج حاصل از تحلیل یافته ها نشان داد در نهایت چهار عامل صلاحیت آگاهی ، منابع انسانی ، رهبری و تعهد و طرح ریزی و اجرا زیر به عنوان معیارهای اصلی تنها در سه سایت مذکور انتخاب شدند. سپس نقاط مثبت و منفی مربوط به این عامل ها را به کمک مصاحبه با خبرگان استخراج کرده و سه سایت از نظر سطح عملکرد در نقاط مثبت و منفی ده گانه ارزیابی شدند و رتبه بندی شدند. پس از ارزیابی مدل و بومی سازی الگوی مذکور در پروژه های سه گانه مشخص شد که کارشناسان چه در نقاط مثبت و چه در نقاط منفی بالاترین عملکرد را در پروژه سوم از خود نشان داده اند پروژه اول ضعیف ترین عملکرد را داشتند.

کلیدواژه ها

ارزیابی عملکرد-کارکنان– HSE عملکرد - HSE -صنعت نفت و گاز.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.