تأثیر موادافزودنی شیمیایی بر روی خصوصیات رفتاری بتن خود تراکم بخش دوم : بتن تازه

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: اولین کارگاه تخصصی بتن خودتراکم
  • کد COI اختصاصی: WSCC01_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد شکرچی زاده

عضو هیئت علمی گروه عمران دانشکده فنی، دانشگاه تهران و سرپرست انستیتو

نیکلاس علی لیبر

کارشناس انستیتو مصالح ساختمانی و دانشجوی دکتری سازه، دانشکده فنی، دا

ایمان مهدی پور

دانشجوی کارشناسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

محمد وحدانی

دانشجوی کارشناسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین

چکیده

بتن خود تراکم یک فن آوری جدید در عرصه ساخت و ساز دنیا می باشد که بدون نیاز به هیچ لرزاننده داخلی و خارجی و فقط با استفاده از نیروی وزن قالب را پر نموده و هم زمان یکنواختی خود را نیز حفظ می کند. برای دستیابی به چنین رفتاری بتن تازه باید هر دو حالت سیالیت و چسبندگی خود را هم زمان داشته باشد. شناخت ویژگی های رفتار شناسی بتن تازه برای اجرای بتن در شرایط مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است چراکه رفتار شناسی بتن، ملات و خمیر سیمان نکات ارزشمندی در درک رفتار و فرایند بهینه سازی ساخت بتن خود تراکم در اختیار قرار می دهد. کاهش بیش از اندازه لزجت بتن خطر جدایی سنگدانه ها را افزایش می دهد. به این دلیل استفاده از مواد فوق روان کننده برای دستیابی به مشخصات رفتاری مورد نظر متداول تر است. از این رو در این مقاله تاثیر مواد افزودنی فوق روان کننده و مواد قوام آور مختلف بر روی خصوصیات رفتاری بتن تازه و تاثیر آن بر کارپذیری بتن که با پارامتر هایی چون قابلیت عبور، قابلیت جاری شدن و قابلیت پایداری اندازه گیری می شود، بررسی شده است. یک نوع افزودنی فوق روان کننده بر پایه پلی کربکسیلاتی و دو نوع افزودنی قوام آور و یک نوع افزودنی فوق روان کننده بر پایه نفتالینی در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفته است . کارپذیری بتن خود تراکم توسط آزمایشهای مربوط به بتن تازه (اسلامپ، جعبه L شکل، جعبه U شکل و حلقه J و 0000) اندازه گیری شده است . این مقاله تکمیل کننده مقاله قبلی می باشد که به بررسی تاثیر مواد افزودنی بر مشخصات رفتاری خمیر سیمان پرداخته بود. در مقاله حاضر آزمایشها در مقیاس بتن انجام می شود و نتایج به دست آمده با نتایج ذکر شده ر بخش اول مقاله که درمقیاس خمیر سیمان انجام شده بود مقایسه می شود .

کلیدواژه ها

بتن خود تراکم، رفتار شناسی بتن تازه، لزجت، تنش تسلیم، مواد افزودنی فوق روان کننده، مواد افزودنی قوام آور، کار پذیری، قابلیت پرکردن، قابلیت عبور و پایداری.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.