تحلیل تاثیرات عوامل موثر بر شیوع بیماری کوید-۱۹ بر برنامه ریزی و طراحی فضاهای اداری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: CAUE08_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 169
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا زاهدی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران

نغمه قاسمی برزگر

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، قزوین، ایران

رضا سامه

عضو هیات علمی گروه معماری، دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره،) قزوین، ایران

چکیده

شیوع ویروس کوید- ۱۹توانسته است روند فعالیتی فضاهای جمعی مختلف را در سراسر جهان با مشکلات عمدهایمواجه نماید و از جمله این محدودیتها بسته شدن موقت فضاهای اداری و بانکها است. هدف از انجام تحقیق حاضربررسی فعالیت افراد در فضای بانک در زمان همه گیری بود. با توجه به عدم در نظر گرفتن فضای خصوصی بین کاربرانیک محیط اداری، بیماری بطور آزاد در هوا انتقال یافته و موجب بیماری شده است، با تغییر در نوع سازماندهی فضاییدر محیط های ساخته شده میتوان بخش مهمی از این مشکل حل نمود.قانون رعایت فاصله اجتماعی در طی همه گیری باعث شد بطور مجدد به ویژگیهای طراحی محلکار دقت ویژهشود و مورد بازبینی قرارگیرد. معیارهای جدید با توجه به نوع عملکرد فضا میتواند علاوه بر امکان انعطافپذیری وخلاقیت، عملکرد محور نیز باشد. فضاهایی آلوده در بانکها شناسایی شدند که به دلیل رفت و آمد، مراجعه ی زیاد وارتباط کنترل نشده میان مراجعین و کارمندان شاهد تجمع و انتقال هر چه بیشتر ویروس بودهایم، با در نظر گرفتنسیستم تهویه مناسب و ارائه خدمات مربوطه در ورودی ها، عرصه های عمومی، فضاهای خدماتی _ پشتیبانی و فضایکار کارمندان و اجتناب از لمس مکرر سطوح در سلامتی افراد تاثیرگذاره بوده است. جریان هوای یکنواخت در ترازکارکنان و مراجعین موجب از بین بردن آسایش در افراد میشود زیرا جریان هوای داخل در فضای بسته، علاوه بر اینکه به موقعیت فضاها در مکان وابسته است، همچنین تابع دیوارهای جداکننده داخلی و موقعیت قرارگیری آنها درفضا میباشد. محل قرارگیری پنجره ها و دیوارهای جداکننده داخلی از نظر ارتفاع بر جریان هوای داخل تاثیرگذار بودهاست. طراحی صحیح آنها باعث کنترل جریان هوای داخل و کاهش نگرانی از ابتلا به بیماری میشود، در این تحقیقبه تحلیل و بررسی ملاحضات جدیدی از طراحی پرداخته شده که در کاهش انتقال ویروس موثر بوده است.

کلیدواژه ها

کوید-۱۹، فضاهای اداری، بانک، فضای تعامل، فضای جمعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.