ارائه روشی جهت مدیریت هوشمند لامپهای خیابانی بر اساس منطق فازی و معماری رایانش مه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس منطقه ای سیرد
  • کد COI اختصاصی: CIRED08_220
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 274
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

راحله ذیگلری

معاونت برنامه ریزی شرکت توزیع برق استان فارس شیراز، ایران

آزیتا حاتمی نژاد

دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شیراز شیراز، ایران

رضا جاویدان

دانشکده مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شیراز شیراز، ایران

چکیده

امروزه یکی از مهم ترین مصرف کنندگان انرژی درشبکه های فشارضعیف سیستم های روشنایی معابر می باشند و مدیریت مصرف دراین بخش تاثیر به سزایی درکاهش میزان بار شبکه های فشارضعیف خواهد داشت. در این راستا استفاده از سیستم های کنترل هوشمند روشنایی به سرعت رو به گسترش است. در این مقاله روشی جهت کنترل هوشمند نور معابر در شهرهای هوشمند ارائه گردیده و از فن آوری اینترنت اشیاء، منطق فازی و پردازش تصاویر مبتنی بر معماری رایانش مه استفاده شده است. سنسورهای نور، سنسورهای حرکتی و سنسورهای مادون قرمز و همچنین سنسور حرکت ماکروویو به عنوان ماژول های اندازه گیری به کار گرفته شده است. از این فن آوری برای تشخیص نزدیک شدن فرد یا شیء متحرک به میدان دید ایستگاه های روشنایی استفاده می گردد. همچنین ازپردازش تصویر در محیط رایانش مه به منظور تشخیص جهت و سرعت اتومبیل ها استفاده شده است که توسط کتابخانه قدرتمند open CV در نرم افزار پایتون پیاده سازی گردیده است. که باعث تشخیص حضور فرد یا وسیله نقلیه در محل می گردد. سپس با استفاده از کنترلر فازی که با نرم افزار پایتون پیاده سازی شده است، سطح ولتاژ هر یک از ایستگاه های روشنایی در محیط تخمین زده می شود.با توجه به نتایجی که در شبیه سازی با نرم افزار jmeter برآورد شده است، در این روش روشنایی چراغ های خیابانی ضمن پوشش کلیه نیازهای شهروندان یک شهر هوشمند، به طور موثر باعث کاهش مصرف انرژی گردیده است. در این طرح ، استفاده ترکیبی از سه سنسور مختلف و پردازش تصاویر باعث جلوگیری از تشخیص نادرست اشیاء متحرک و ارسال اطلاعات غلط به سنسورها شده و استفاده از سرور محلی باعث کاهش بار پردازشی سیستم گردیده است.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاء؛ رایانش مه؛ شهر هوشمند؛ کنترل روشنایی؛ منطق فازی؛ پردازش تصویر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.