تنظیمات و الزامات حفاظت ضد جزیره ای منابع تولید پراکنده جهت جلوگیری از وقوع بازبست غیر سنکرون

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس منطقه ای سیرد
  • کد COI اختصاصی: CIRED08_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 157
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش صمدی

دانشکده مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران

رضا محمدی چبنلو

دانشکده مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی تهران، ایران

بهمن داراب زاده عمارلوئی

معاونت برنامه ریزی و تحقیقات شرکت سهامی برق منطقه ای گیلان گیلان، ایران

چکیده

افزایش حضور تولیدات پراکنده در سطح توزیع در کنار مزایای فراوان چالش های بسیاری نیز به همراه آورده است. یکی از این چالش ها بروز جزیره ناخواسته در صورت باز شدن کلید ابتدای فیدر و برق دار ماندن پایین دست کلید توسط منبع تولید پراکنده است. به سبب عواقب مالی و جانی بروز جزیره ناخواسته حفاظت ضد جزیره ای باید قادر باشد تا در کمترین زمان ممکن وقوع جزیره را تشخیص داده و تولیدات پراکنده را از مدار جدا کند. در این مقاله ملاحظات و الزامات حفاظت های ضد جزیره ای از استانداردهای بین المللی و منابع معتبر استخراج شده و مورد بررسی قرار می گیرد. عوامل موثر در بروز نواحی عدم تشخیص برای حفاظت های ضد جزیره ای و راهکارهای موجود برای کاهش این نواحی نیز با استفاده از یک نیروگاه تولید پراکنده نصب شده در شبکه توزیع استان گیلان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.بهره بردن از تولیدات پراکنده ((Distributed Generation DG) میتواند موجب کاهش آلایندگی های زیست محیطی، آزاد سازی ظرفیت سطح انتقال و بهره برداری بهینه شبکه شود. تولیدات پراکنده در کنار مزایای ذکر شده چالش های بسیاری نیز به همراه دارند. یکی از مهم ترین این چالش ها امکان پدید آمدن جزیره ناخواسته است. برخی از تهدیدات ناشی از وقوع جزیره عبارتند از [۱] ( ۱) ممکن است افرادی که برای تعمیر و نگهداری شبکه توزیع اعزام می شوند از برق دار بودن شبکه توسط DG مطلع نباشند. این امر ممکن است به صدمات جدی و یا حتی مرگ کارکنان بیانجامد. ۲) بهره بردار شبکه هیچ کنترلی بر روی ولتاژها و فرکانس های جزیره ناخواسته ندارد. این امر ممکن است سبب آسیب دیدن تجهیزات شبکه و بارهای محلی شود. ۳) ممکن است در صورت وقوع جزیره ناخواسته شیوه زمین جزیره نامناسب باشد [۲]

کلیدواژه ها

شبکه توزیع، حفاظت ضد جزیره ای، منابع تولید پراکنده، بازیست غیر سنکرون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.