رهیافتهای مدیریت پسماند در کارخانه فرآوری معادن بزرگ

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM05_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3042
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد حقیر چهره قانی

دانشگاه ارومیه، گروه مهندسی معدن

عارف علی پور

دانشگاه صنعتی ارومیه، گروه مهندسی معدن

جعفر عبدالهی شریف

دانشگاه ارومیه، گروه مهندسی معدن

چکیده

پسماندها و باطله های تولیدشده کارخانه های فرآوری مواد معدنی که حاوی فلزات سمی و سنگین هستند، با ایجاد مکانیسم هایی با مواد مختلف به منابع آبی و خاکی منتقل شده و اثرات زیانبار زیس تمحیطی را سبب م یشوند. ایجاد باطله خمیری با درصد آب کمتر، دانسیته و ویسکوزیته بالا یکی از راه های کاهش خطرات احتمالی آلودگی محی طزیست و کاهش سایر مشکلات سدهای باطله است . PPSM در یک مرحله کار هر دو سیستم تیکنر و فیلتر را انجام م یدهد و باطله خمیری با دانسیته بالا و تا حدود 75 درصد جامد تولید می کند. مزایای این سیستم در کارخانه فرآوری معدن طلای آقدره ارزیابی و کاهش 34 درصدی حجم مخزن، حداقل 20 میلیارد ریال کاهش هزینه ساخت سد باطله، آب بازیافتی 19/7 مترمکعب بر ساعت، 14 درصد صرفه جویی در مصرف آب تازه و سیانید سدیم گزارش شده است. مطالعات اولیه راهاندازی سیستم تولید باطله خمیری در معدن مس سونگون بعمل آمده و براساس اطلاعات پایه طراحی انتظار می رود میزان آب بازیافتی از پالپ خروجی کارخانه به 1700 متر مکعب در ساعت برسد و کاربرد سیستم کاهش حدود 25 درصدی حجم مخزن سد باطله را بدنبال داشته باشد.

کلیدواژه ها

معدن، باطله خمیری، محیط زیست، معدن سونگون اهر، معدن طلای آقدره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.