بررسی و مقایسه دو روش متداول دفع پسماندهای آلی در شهر خمین با تاکید بر جنبه های اقتصادی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت پسماند
  • کد COI اختصاصی: NCWM05_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 865
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدیه رضائی

دانشگاه پیام نور مرکزخمین

سید مسعود منوری،

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

قاسم علی عمرانی

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران

چکیده

.براساس محاسبات انجام شده در محل دفن پسماندهای شهر خمین روزانه 48 تن پسماند به صورت غیر اصولی دفن می گردد . جهت کاهش مشکلات دفع پسماندهای شهری، شهرداری خمین در استان مرکزی تصمیم به احداث و بهره برداری از تأسیسات کمپوست گرفته است. مساحت اراضی طرح 2 هکتار و با اهداف توسعه آن به وسعت 3 هکتار می باشد.ظرفیت تولید طرح در سال 2 هزار تن کمپوست است که قابل افزایش نیز خواهد بود.بااین حال گزینه مطرح دیگردراین زمینه در شهر خمین ود یگر شهرهای با موقعیت مشابه، بهداشتی کردن دفن فعلی پسماندهاوانجام عملیات دفن بهداشتی می باشد. . پژوهش حاضر سعی در مقایسه طرح کمپوست ب ادفن پسماندهاداردو ضمن ارزشیابی محل فعلی دفن پسماندهابا استفاده از روش الکنو با انجام محاسبات از ملاحظات اقتصادی در این بررسی بهره جسته است ودر نهایت به منطقی بودن انتخاب گزینه دفن بهداشتی برای شرایط شهر خمین ،با توجه به موقعیت اکولوژیکی وکسب حداکثر امتیاز ااندکس الکنو و مقایسه هزینه های دفع هر کیلوگرم پسماند به دو شیوه موجود که دارای اختلاف بیش از 10 تومان می باشند،دست یافته است.بدیهی است که در صورت رعایت تفکیک از مبدا و تبدیل طرح کمپوست به بیوکمپوست ، به معنای واقعی کلمه و حذف بسیاری از لوازم و تاسیسات پرهزینه آن،و سرشکن کردن هزینه های اقتصادی این طرح برای چند شهر مجاور در استان و یا استان های همجوار از طریق جانمایی محل طرح کمپوست در فاصله بین چند شهر نزدیک به هم می توان به نتایج بهتری در این زمینه دست یافت و این گزینه را نیز با بررسی دقیق، بار دیگر محل تامل قرار داد.

کلیدواژه ها

مواد زاید آلی ،کمپوست،دفن بهداشتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.