تاثیر کارورزی حرفه ای در توسعه حرفه ای معلمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مطالعات آموزشی نما، دوره: 19، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_NAMA-19-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 243
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز تسلیمی

Farhangian University

زهرا مظفری

Farhangian University

چکیده

مقدمه: کارورزی معلمان از سال ۱۹۰۰ میلادی در آمریکا شروع شد و شامل تجربیات آموزشی مبتنی بر کار می باشد. برنامه هایی با عناوین از مدرسه تا کار، در جستجوی کار، آموزش شیوه های نوین تدریس و.... در حرف معلمی از بهترین شیوه های آموزش ضمن خدمت محسوب می گردد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر کارورزی حرفه ای در توسعه حرفه ای معلمان انجام شده است. روش ها: مقاله حاضر به روش مطالعه مروری از طریق بررسی و مطالعه کتابخانه ای (اسنادی) با محوریت واژگان کارورزی معلمان مربوط به ۱۰ سال اخیر (۱۳۹۹-۱۳۸۰) با دسترسی به اطلاعات مورد نیاز انجام شد. داده ها به روش تحلیل محتوای مفاهیم اولیه تحلیل و دسته بندی شد. یافته ها: بر اساس یافته های مطالعه حاضر، کارورزی در تربیت معلم با ۴ چالش اساسی مواجه است. نکات مثبت و توسعه دهنده کارورزی و نکات منفی و موانع کارورزی در ۱۲ مقوله تفکیکی دسته بندی شدند و مدل مفهومی مهارت های فردی و سازمانی کسب شده در طی کارورزی ترسیم شد. نتیجه گیری: با توجه به یافته های مطالعه، فرهنگ کارورزی مستمر در زندگی حرفه ای معلمان و در هر مقطعی ضروری است. از طریق کارورزی معلمی می توان معلمان را برای مواجهه با شغل و انتظارات سازمانی آماده نمود. لذا توصیه می گردد مسئولان آموزشی به این امر توجه بیشتری نمایند.  

کلیدواژه ها

Internship, Teachers, Professional Competence, Professional qualification, Skills training, کارورزی, معلمان, شایستگی حرفه ای, صلاحیت حرفه ای, مهارت آموزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.