تاثیر تیمارهای حفاظتی بر جلوگیری از گسترش ترکها در گردهبینهها (مطالعه موردی: جنگل خیرود)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 8، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-8-2_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مقداد جورغلامی

دانشیار گروه جنگلداری و اقتصاد جنگل، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران

چکیده

در اثر باقی ماندن گردهبینهها در داخل جنگل و به ویژه کنار جاده، ترکهای ناشی از آزاد شدن تنشهای رشد در مقطع عرضی گسترش پیدا میکند. همه این عوامل منجر به کاهش درجه کیفی گرده بینهها میشود که میتوان با اندود کردن مقاطع چوب با پارافین و حفاظت مقاطع بینهها با S کوبی، از گسترش ترکهای مقطعی جلوگیری نمود. این تحقیق به منظور بررسی تاثیر تیمارهای اندود کردن با پارافین و S کوبی بر جلوگیری از گسترش ترکها در گردهبینه در پارسلهای ۳۱۷ و ۳۲۰ بخش گرازبن جنگل خیرود انجام شد. در این تحقیق ۱۸۰ گردهبینه از دو گونه راش و ممرز به طور تصادفی انتخاب شدند که از هر گونه ۳۰ بینه برای تیمار S کوبی، ۳۰ بینه برای تیمار پارافین و ۳۰ بینه هم شاهد در نظر گرفته شدند. از آزمون دانکن برای گروهبندی میانگینها و به منظور مقایسه میانگینها قبل و بعد از اعمال تیمارها از آزمون t جفتی استفاده شد. آزمون دانکن نشان داد که در گردهبینههای ممرز، تیمار S کوبی کمترین افزایش شکاف را نسبت به دو تیمار پارافین و شاهد دارد و از نظر آماری نیز این اختلاف معنیدار است. آزمون دانکن نشان داد که در گردهبینههای راش، تیمار S کوبی کمترین میزان افزایش شکاف را نسبت به دو تیمار پارافین و نمونههای شاهد دارد. میتوان نتیجهگیری نمود که کمترین میزان افزایش ترک در گردهبینههای دو گونه راش و ممرز در تیمار S کوبی مشاهده شد و این تیمار، بیشترین نقش را در جلوگیری از ترک های طولی نسبت به تیمار پارافین دارد.

کلیدواژه ها

گردهبینه, درجه بندی, ترک, اندود کردن با پارافین, S کوبی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.