درزهای گونیا در قوسهای مسیر راه آهن

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: فصلنامه مواد پیشرفته در مهندسی، دوره: 24، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JAME-24-1_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 268
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید منجم

چکیده

در روسازی مسیر راه آهن، هنگام ریل گذاری بین ریلها فاصله ای (درز ریل) در نظر گرفته می شود تا در اثر افزایش دمای هوا امکان انبساط وجود داشته باشد.;#۱۰ برای اینکه ریل نقش سرتاسری داشته باشد در محل درز ریل از درزبند استفاده می شود که جان دو ریل را اتصال طولی می دهد. درزهای دو ریل معمولا روبروی یکدیگر قرار دارند که در این حالت آنها را درزهای گونیا می نامند. در سطح جهانی اغلب ریلها در طولهای گوناگون و استاندارد تولید می شوند. هنگام ساخت مسیری، یک طول برای ریلها انتخاب می شود. روسازی راه آهن دارای دو ریل موازی است که معمولا تکه ریلها همواره برابر هم بوده و روبروی یکدیگر گذاشته می شود. در مسیر مستقیم اجرای درزهای گونیا (دو درز روبروی یکدیگر) آسان است. در قوسها به علت اینکه طول ریل درونی قوس کوتاهتر از ریل بیرونی است، درز گونیا را نمی توان با طول ریلهای برابر اجرا کرد. ;#۱۰ روش متداول در راه آهنهای جهان استفاده از چندین ریل کوتاه در قوسها است تا بتوانند درز گونیا هم در مسیر مستقیم و هم در قوس داشته باشند. در بیشتر کارخانه های تولید ریل، در کنار طولهای ریل عادی (استاندارد) یک تعداد ریلهای کوتاهتر (چند سانتی متر کوتاهتر از طول ریل عادی) برای گونیا کردن درزها در قوس نیز تولید می شوند. در این مقاله روشی پیشنهاد شده است که فقط با به کارگیری یک اندازه طول ریل کوتاه (به جای چندین طول ریل کوتاه که در اروپا و امریکا متداول است)، بتوان در قوسها نیز درزهای گونیا ایجاد کرد. این روش می تواند برای کشورمان که همه انواع ریل کوتاه را ندارد، مفید باشد .;#۱۰

کلیدواژه ها

Railway, Track, Wrve, Joint and Short rail, راه آهن، مسیر، قوس، درز ریل و ریل کوتاه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.