جنبه های زیست محیطی پسماندهای صنایع سنگبری: یک مطالعه موردی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: پنجمین همایش ملی مدیریت پسماند
- کد COI اختصاصی: NCWM05_033
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1551
نویسندگان
دکت
دکترای بهداشت محیط، استادیار گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت
فوق لیسانس مهندسی بهداشت محیط، مربی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده
چکیده
زمینه و هدف: در صنایع سنگبری طی فرآیند برش و پردازش، بخشی از سنگها تبدیل به پسماند و باطله های سنگبری می شود که دفع نامناسب آنها می تواند اثرات زیست محیطی نامطلوبی داشته باشد. در تحقیق حاضر وضعیت دفع پسماندهای صنایع سنگبری در شهر تبریز بررسی گردید. روش بررسی: با توجه به اهمیت موضوع در مطالعه حاضر از بین صنایع سنگبری و سنگفروشی تبریز به تناسب 34 کارخانه بر اساس اهمیت و بزرگی و مکان استقرار انتخاب و از نظر زیست محیطی مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: مصرف آب، تولید مواد زائد جامد و لجن، ایجاد گرد و غبار و سروصدا از جنبه های زیست محیطی صنایع سنگبری می باشد. در کارخانجات بزرگ بین 35 تا 52/5% سنگ های معدنی به ضایعات تبدیل می شود که این مقدار برای واحدهای کوچک بین 8/3 تا 10 % است. در 94 % صنایع زائدات تولید شده با لجن خشک شده مخلوط شده پس از مدتی نگهداری در نهایت دفع می شود. آلودگیهای زیست محیطی به دلیل دفع نامناسب پسماندها بوضوح قابل مشاهده است. نتیجه گیری: در حال حاضر برنامه ریزی مناسبی برای مدیریت دفع پسماندهای تولید شده در صنایع سنگبری تبریز وجود ندارد. دفع پسماندهای جامد و لجن تولید شده باعث ایجاد آلودگی خاک در محوطه کارخانه و زمین های اطراف می شود. لازم است موضوع از طرف ارگانهای مسئول مورد توجه قرار گیرد.کلیدواژه ها
صنایع سنگبری، مواد زائد جامد، جنبه های زیست محیطی، تبریزمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.