پوشش پلی وینیل کلرید با ویسکو سلولز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله صنایع چوب و کاغذ ایران، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJWP-12-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 173
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد صالحی

دانشجو

احمد میرشکرایی

هیئت علمی-دانشگاه پیام نور

اعظم منفرد

Assistance Professor Of Department of Chemistry, Payame Noor University, P. OBox, ۱۹۳۹۵-۴۶۹۷, Tehran, Iran

چکیده

هدف اول این پژوهش بررسی روش های مختلف ساخت سلولز ویسکوز (در حلال غیر آبی) و تقویت بافت با سنتز پیوند عرضی است . هدف دوم جفت کردن با پلی­ونیل­کلرید و ساخت فیلم سلولز - پلی­وینیل­کلرید بوده است. به منظور تهیه سلولزوسکوز با روش غیر آبی از ۶ روش مختلف بهره گرفته شد. در روش اول­ ژلاتینه کردن سلولز در حلال اتیلن­گلیگول با افزودنی های فتالیک­انیدرید و پلی­وینیل­الکل انجام شد و  بافت سلولز با پیوند عرضی استری تقویت شد. در روش دوم آمینولیز سلولز در اتیلن دی آمین انجام شد و با استفاده از ترفتالیک­اسید ،پیوند عرضی آمیدی سنتز شد. همچنین در روش سوم سلولزاستات با پلی ونیل استات و بوراکس تقویت شد و با حلال استن لاستیکی شد. در مرحله نهایی هریک از نمونه­های سلولز ویسکوز با لایه خمیر پلی­وینیل­کلرید پوشش داده شدند و وارد مرحله پخت شدند. برای مقایسه کیفیت امتزاج نمونه های مذکور؛ از آزمون مقاومت کششی و آزمون سنجش جذب رطوبت استفاده شد. بر اساس نتایج به­دست­آمده ؛ روش اول (سنتز باند عرضی استری) و روش دوم (سنتز پیوند عرضی آمیدی) ، مقاومت کششی و جذب رطوبت بهتری نسبت به بقیه داشتند. مقاومت کششی و جذب رطوبت روش اول بیشتر از دیگر روش ها بود. همچنین آزمایش گرانروی ذاتی [η] سلولز ویسکوز و خمیرپلی­وینیل­کلرید (نسبت۱:۱)نشان داد که خمیراستات سلولز و پلی­وینیل­استات ­بالاترین­ همگنی­ و چسبندگی را با خمیر پلی­وینیل­کلرید دارد. مزیت روش این پژوهش این است که برای سنتز سلولز ویسکوز از حلال اتیلن گلیکول به جای حلال آب استفاده شده و برای انرژی اکتیواسیون واکنش در حلال اتیلن گلیکول، از پرتو ماکروویو به جای گرمای هیتر استفاده شده و اهمیت پرتو مکرویو در مورد روش این پژوهش، با استفاده از روش DSC اثبات شده است.

کلیدواژه ها

باندعرضی, پلی وینیل کلرید, سلولزویسکوز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.