ارزیابی کارایی تصفیه خانه فاضلاب (مطالعه موردی تصفیه خانه شهرک صنتعی جهان آباد میبد)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس معماری ،شهرسازی ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AUCEECONF02_134
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 215
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه عظیمی بدرآبادی

مهندس آلودگی محیط زیست. مدیرعامل شرکت تعاونی خدمات مهندسی محیط زیست ارمغان سبز

محمد غفوری

دکتری زمین شناسی، عضو هیت موسس موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر، عضو هیت علمی گروه زمین شناسی دانشگاه فردوسی

جواد علوی

مهندس عمران محیط زیست، دانشیار گروه محیط زیست موسسه آموزش عالی خردگرایان مطهر

چکیده

با توجه به اهمیت دفع بهداشتی فاضلاب و تصفیه صحیح و اصولی آن در جوامع کنونی و امکان تخلیه پساب های پذیرنده جهت مصارف گوناگون از جمله فضای سبز و کشاورزی، و به منظور ارزیابی عملکرد تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی جهان آباد، این پژوهش انام گرفت.روش کار: این پژوهش بصورت توصیفی - مقطعی بمدت ۵ ماه از (فروردین تا مرداد) در تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی جهان آباد انجام گرفت. نمونه برداری و آزمایشات بصورت روزانه بر روی فاضلاب خام ورودی و پساب خروجی انجام شده و کارایی تصفیه خانه با سنجش پارامترهایmlss، pH، NO۳، TDS، Cl، COD، BOD،tss ، As ،cr ،cd ، cu ، fe، hg، zn ، pb چربی و روغن، کدورت، کلی فرم گوارشی و کل کلیفرم و نتایج به دست آمده با ضوابط و استانداردهای محیط زیست ایران،NAS, FAO, EPA و WHO مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد، که راندمان حذف (BOD۵و(COD از فاضلاب ورودی، به ترتیب ۳۶/۷۹ و ۲۳/۸۲ درصد بوده و میانگین غلظت پارامترهای (کل کلیفرمها و کلیفرم گوارشی، BOD۵و(COD در پساب خروجی به ترتیب۲۴۰، ۲۴۰، ۴/۶۵ و ۰۸/۴۰ میلی گرم در لیتر می باشد که با استانداردهای محیط زیست ایران،NAS, FAO, EPA و WHO در استفاده مجدد از پساب برای مصارف کشاورزی مطابقت دارد.نتیجه گیری: با عنایت به اینکه کارایی تصفیه خانه شهرک صنعتی جهان آباد در حذف آلاینده های فاضلاب بطور متوسط در حدود ۸۱ درصد است. لذا سیستم لجن فعال مورد استفاده در این تصفیه خانه کارآمد بوده و پساب تولیدی، از نظر پارامترهای مورد مطالعه با استانداردهای رایج مطابقت دارد.، لذا قابلیت استفاده مجدد و یا تخلیه به آبهای پذیرنده را دارا می باشد.

کلیدواژه ها

ارزیابی، تصفیه خانه، شهرک صنعتی جهان آباد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.