مروری بر چگونگی باززنده سازی با تاکید بر بعد معماری داخلی بنای فرسوده
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین کنفرانس معماری ،شهرسازی ،عمران و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: AUCEECONF02_069
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 424
نویسندگان
مدرس گروه معماری و معماری داخلی، دانشگاه آزاد واحد نجف آباد
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری داخلی دانشگاه آزاد واحد نجف آباد
چکیده
باززنده سازی روشی برای حفاظت از بناهایی است که در گذر زمان دچار تخریب و فرسودگی شده اند و روشی کاملا علمی است که طبق ضوابط و شرایط ویژه و به دست متخصصان این رشته قابل انجام است. باززنده سازی بناهای فرسوده در سه مقیاس، شهری، معماری و معماری داخلی انجام می شود. مقاله ی حاضر، به روش مروری و کتابخانه ای چگونگی باززنده سازی با تاکید بر بعد معماری داخلی را با توجه به پژوهش های انجام شده در این زمینه تبیین می کند. براساس نتایج، نیازسنجی، تهیه ی برنامه ی فیزیکی، بهره گیری از تکنیک های طراحی داخلی هوشمند، توجه به طراحی پایدار، انسان محوری امر باززنده سازی، احترام به ایده ی اصلی معمار اولیه، استفاده ی حداکثری و مطلوب با توجه به نیازهای روز، رعایت اصول بازگشت پذیری بنا، حفظ اصالت و یکپارچگی، حفظ ارزش های مادی و معنوی بناها و تناسب با فرم و نیاز کاربران، مولفه هایی است که در باززنده سازی معماری داخلی بنای فرسوده باید به آن توجه کرد تا به بنای فرسوده کالبدی نو و متناسب با روح خود، اعطا شود.کلیدواژه ها
باززنده سازی، بنای فرسوده، معماری، معماری داخلیمقالات مرتبط جدید
- اعتماد و تعاملات اجتماعی در فضای باز شهری
- مروری بر مفاهیم متناظر هوش در معماری و محیط کالبدی
- نقش تغییر کاربری خانه های تاریخی در افزایش اجتماع پذیری آن ها
- بررسی پتانسیل های گردشگری و جذب گردشگر در ابنیه های اسلامی ایران(مطالعه موردی: مقبره شیخ محمود شبستری)
- بررسی و شناسایی مولفه های پیاده راه در افزایش سرزندگی در شهرها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.