بهسازی سرباره فولاد با استفاده از تحریک زیستی و مقایسه خصوصیات مکانیکی و هیدرولیکی آن با ماسه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس معماری ،شهرسازی ،عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AUCEECONF02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی کیانی ده کیانی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد ژئوتکنیک، دانشکده مهندسی عمران و معماری، دانشگاه شهید چمران اهواز

محمدسیروس پاکباز

دانشیار گروه عمران، دانشکده مهندسی عمران و معماری، دانشگاه شهید چمران اهواز

غلامرضا قزلباش

استادیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران اهواز

چکیده

در این پژوهش، کنترل و به گونه ای بازیافت محصولات جانبی ناشی از ذوب سنگ آهن برای مصارف صنعتی مد نظر بوده است تا بتوان با استفاده از توجیه ژئوتکنیکی و کاربردی کردن این مصالح میزان آلودگی های زیستی را کاهش داد. از آنجایی که انباشت زیاد سرباره فولاد در دنیا تبدیل به یک معضل زیستی شده است لذا با استفاده از دانش نو ظهور ژئوتکنولوژی میکروبی، این موضوع در سرباره فولاد بسط داده شد که با استفاده از تحریک و تغذیه میکروارگانیسم های ذاتی، منجر به رسوب کلسیت القاء شده توسط میکروارگانیسم ها (MICP) شده است. در این پژوهش اثر رسوب کلسیت بر سه نوع مصالح سرباره فولاد ریز و درشت و همچنین ماسه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان داد که رسوب کلسیت موجب بهبود چسبندگی بیشتر در ماسه و تغییرات بهتر زاویه اصطکاک داخلی در سرباره فولاد شد. اصلاح بیولوژیکی در آزمون مقاومت تک محوری اثر گذاری بهتری در ماسه داشت اما مقاومت تک محوری ماسه پس از اصلاح نتوانست مقاومت بیشتری نسبت به سرباره فولاد اصلاح شده ایجاد کند. در آزمون هدایت هیدرولیکی ضمن اثر گذاری رسوب کلسیت در کاهش ضریب نفوذپذیری هر سه نوع مصالح ، مشاهده شد که ماسه کاهش نفوذپذیری بیشتری را تجربه کرد که برای اطمینان از تشکیل رسوب کلسیت از تصویر برداری SEM و آنالیز EDX استفاده شد که نتایج این تصویر بردادری و آنالیز فرضیات مسئله را تایید کرد.

کلیدواژه ها

سرباره فولاد، تحریک زیستی، MICP، برش مستقیم، مقاومت تک محوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.