بررسی کارکردهای ارتباطی از دیدگاه رومن یاکوبسن در خصوص تحلیل نمادهای تجاری و فرهنگی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دومین کنفرانس علوم اجتماعی،روانشناسی، علوم تربیتی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: SPESHCONF02_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 265
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم محبی

دانشجوی کارشناسی ارشد ارتباط تصویری دانشگاه آپادانا ، شیراز،ایران

ستاره احسنت

عضو هیئت علمی گروه ارتباط تصویری دانشگاه آپادانا ، شیراز،ایران

چکیده

امروزه برای بیان یک مفهوم از زبان های مختلفی استفاده می شود که زبان ارتباط تصویری یکی از زبان های بسیار خلاقی می باشد که با استفاده از نمادها، تصاویر، نشانه ها، رنگ، فرم و ... می تواند مفهوم را به مخاطب انتقال دهد. زبان ارتباط تصویری، زبانی راحت و قابل درک می باشد که به راحتی توسط آن می توان ایده ها را در زمینه های مختلف هنری انتقال داد. به عبارت دیگر، آثار هنری توسط هنرمندی که اجرا میشود پیامی را به جا میگذارد و هنرمند از طریق آثارش با مخاطب به تعامل و گفتگو می پردازد؛ بنابراین طراحی لوگو یکی از زبان های ارتباط تصویری می باشد که هویت برند مشتری را مشخص می کند. تحقیق حاضر سعی دارد به مسئله کارکردهای ارتباطی نمادهای فرهنگی و تجاری ایرانی در قالب اعلان بر اساس نظریه یاکوبسن بپردازد. هدف این تحقیق واکاوی نمادهای تجاری و فرهنگی در ایجاد کارکردهای ارتباطی بر اساس نظریه ارتباطات یاکوبسن است. نتیجه تحقیق نشان می دهد، کارکرد ارتباطی درلوگوهای فرهنگی و تجاری ایران می تواند به صورت خوانایی (مصداقی) یا در کارکرد عاطفی (بیانگر) بروز ذهنیت طراح از طریق روا نشناسی فرم، رنگ و ساختار، در کارکرد ترغیبی (تاثیرگذار) از کارکرد هنری، با تاکید بر روی پیام، نوع فرازبانی به صورت عناصر فراتصویری کدگذاری شده و در کارکرد همدلی زمینه ارتباطی هنرمند با مخاطب تعریف شود.

کلیدواژه ها

ارتباط تصویری، نشانه های فرهنگی و اجتماعی، رومن یاکوبسن، کارکردهای ارتباطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.