کاربرد مدلهای شبیهسازی در مدیریت و ارزیابی ریسک سیستمهای اقتصادی سرمایهگذاری صنعتی و معدنی
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: کنفرانس بین المللی جهاد اقتصادی
- کد COI اختصاصی: EJIC01_029
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 3604
نویسندگان
عضو هیات علمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد بافق
دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی شاهرود
چکیده
جهاد اقتصادی باید با تکیه بر روشهای علمی نوین صورت گیرد تا ضمن بررسی دقیقتر پروژههای اقتصادی، مسیر دسترسی به اهداف کوتاهتر شده و نتایج واقعبینانهتری حاصل گردد. در مدیریت اقتصادی پروژههای صنعتی و معدنی بسیاری از پارامترها مربوطبه آینده میباشند بنابراین این بررسیها بر مبنای پیشبینی استوار هستند. در این حالت به منظور حصول نتایج واقعبینانهتر، تکنیکهای بررسی اقتصادی تحت شرایط عدم قطعیت و ریسک یعنی مدلهای شبیهسازی و پویا، میتواند کمک موثری در پیشبینی دقیقتر پارامترهای آینده و تحلیل پروژهها نماید. در این مدلها رفتار یک یا چند فاکتور بطور قطعی شناخته شده نیست و این عدم قطعیت نه به صورت یک عدد ثابت، بلکه به صورت یک متغیر تصادفی در نظر گرفته شده و رفتار متغییرهای تصادفی از طریق برآورد یک تابع توزیع احتمالی تحلیل میشود. مقاله حاضر با هدف بررسی اقتصادی فرآیند مالی در حالت ریسک، به تشریح نقش شبیهسازی در شرایط عدم قطعیت در تحلیل سیستمهای اقتصادی پرداخته است. به این منظور در یک مطالعه موردی از اطلاعات به دست آمده از سالهای گذشته و حال، به عنوان مبنایی برای تخمین رفتار آینده پارامترهای تاثیرگذار و دارای عدم قطعیت استفاده شده و میزان این تغییرات به صورت یک تابع توزیع احتمالی پیشبینی شده است. در نهایت با استفاده از تکنیکهای شبیهسازی، رفتار آینده سیستم در شرایط ریسک مدلسازی شده و تحلیل گردیده است. نتایج نشان میدهد که استفاده از مدلهای شبیهسازی میتواند در پیشبینی آینده و تحلیل مالی سیستمهای اقتصادی صنعتی و معدنی، دقیقتر عمل نموده و موجب دسترسی به نتایج بهتر اقتصادی شود.کلیدواژه ها
مدلهای شبیهسازی- مدیریت ریسک - برآورد مالی- جهاد اقتصادیمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.