تحلیل مطلوبیت توسعه شهری با رویکرد توسعه پایدار با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی مطالعه موردی: شهر اردبیل
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی کشاورزی،محیط زیست،توسعه شهری و روستایی
- کد COI اختصاصی: URDCONF09_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 332
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه تهران، ایران
چکیده
امروزه با افزایش جمعیت و گسترش کالبدی شهرها، سکونتگاه ها به سمت پهنه های آسیب پذیر رشد می یابند. برای جلوگیری از آسیب به منابع طبیعی، زمین های کشاورزی و به طور کلی پهنه های محیط زیستی، ارزیابی توان اکولوژیک منطقه در برنامه ریزی های توسعه شهری حائز اهمیت می باشد. در ارزیابی توان اکولوژیک با استفاده از پارامترهای فیزیکی و بیولوژیکی به تعیین کاربری های بهینه اراضی پرداخته شده و با تولید نقشه در سیستم اطلاعات جغرافیایی جهت جغرافیایی توسعه یک شهر تعیین می شود. شهر اردبیل، واقع در شمال غربی کشور، دارای منابع طبیعی و زمینه ای کشاورزی در اطراف شهر می باشد. با توجه به خصوصیات اقلیمی و محیط زیستی شهرستان اردبیل لازم است تا با ارزیابی توان اکولوژیک و تعیین معیارهای موثر به تعیین مطلوبیت توسعه سکونت گاهی شهر اردبیل پرداخته شود. در این پژوهش پس از بررسی پارامترهای موثر در مطلوبیت توسعه شهری که شامل؛ میانگین بارندگی سالانه، میانگین دمای سالانه، شیب، ارتفاع از سطح دریا، جهت دامنه شیب، آب و هوا، گسل، جنس سنگ ( لیتولوژی) و پوشش گیاهی می باشد، با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی به تولید نقشه های تحلیل مطلوبیت پرداخته شده است. ارزیابی پارامترهای تعیین شده در مدل مخدوم در سه دسته مناسب، نسبتا مناسب و نامناسب که طبقه بندی شده است. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که رشد سکونت گاهی شهرستان اردبیل از سمت جنوب، جنوب شرق و جنوب غرب مناسب بوده و توسعه شهر به سمت شمال نسبتا مناسب می باشد. توسعه به سمت شمال در بلند مدت در راستای آسیب به اراضی کشاورزی و ازبین رفتن منابع طبیعی خواهد بود که نیاز به برنامه ریزی داردکلیدواژه ها
توسعه شهری، توسعه پایدار، سیستم اطلاعات جغرافیایی، توان اکولوژیک، شهرستان اردبیلمقالات مرتبط جدید
- استفاده از مواد دوست دار محیطزیست بهعنوان جایگزین برای صنعت بستهبندی مواد غذایی
- مروری بر کاربرد چارچوبهای فلزی-آلی در جذب دیاکسید کربن
- کنترل بهینه یک مدل دینامیکی امکانات و تسهیلات گردشگری در جهت توسعه پایدار مبتنی بر تاثیرات عوامل محیطی
- بررسی موانع پیاده سازی استانداردهایISO با تاکید بر مدیریت سبز با استفاده از شبکههای عصبی عمیق کانولوشن
- استخراج رمزارز و چالش های آلودگی محیط زیست
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.