سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره ی آبی گیاه Dorema ammuniacum

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی و سومین همایش ملی گیاهان دارویی،طب سنتی و کشاورزی ارگانیک
  • کد COI اختصاصی: HBHEAITH03_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اعظم سادات بهشتیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات،گروه شیمی تجزیه،تهران،ایران

محمد صابر تهرانی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی،واحد علوم و تحقیقات،گروه شیمی تجزیه،تهران،ایران

حسین بتولی

استادیار مرکر تحقیقات آموزش و کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان،اصفهان،ایران

چکیده

نانو تکنولوژی به علت تولید نانو ذرات در اندازه، شکل، ترکیب شیمیایی متفاوت و کاربردهای بسیار آن ها برای بشر، حوزه تحقیقاتی جذابی به حساب می آیند. ساخت، دست کاری و استفاده از نانوذرات فلزی به علت کاهش ابعاد و در نتیجه داشتن ویژگی های حرارتی، نوری و الکترونیکی منحصر به فرد اهمیت زیادی دارند. روش های زیستی تولید نانو ذرات نسبت به روش های فیزیکی و شیمیایی، به دلیل کاهش هزینه انرژی و زمان اولویت دارد. این روش نیازمند استفاده از حلال های سمی و ماده خطرناک برای محیط زیست نیست. تولید سبز نانوذرات روشی دوست دار طبیعی است که در آن از حلال های طبیعی استفاده می شود. در این مطالعه از عصاره ی آبی میوه و برگ گیاه وشا Dorema ammuniacum به عنوان عامل کاهنده برای تولید زیستی نانو ذرات نقره استفاده گردید. با افزودن مک نیترات نقره با غلظت ۰/۰۰۱ مولار به عصاره، واکنش در دمای اتاق انجام و تغییر رنگ عصاره از زرد کم رنگ به سیاه نشان دهنده، تولید ذرات نقره بود. نانوذرات به دست آمده با طیف سنجی مرئی ماوراء بنفش uv -vis ، پراش انرژی اشعه ایکس EDAX طیف سنجی تبدیل فوریه فروسرخ FT-IR و میکروسکوپ الکترونی انتقالی TEM مشخصه یابی شدند. در این مطالعه تجربی، فعالیت نانو ذرات نقره سنتز شده توسط این عصاره ها علیه باکتری ها سودوموناس آئروژینوزا و استافیلوکوکوس ارئوس با استفاد از روش دیسک دیفیوژن بررسی گردید.

کلیدواژه ها

عصاره ی آبی،نانوذرات،سنتز سبز، سودوموناس آئروژینوزا ، استافیلوکوکوس ارئوس، Dorema ammuniacum

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.