ترکیب روشها و تجهیزات تصفیه آلودگی هوا با عناصر معماری در ساخت بناها
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های کاربردی در علوم و مهندسی
- کد COI اختصاصی: CARSE06_238
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 775
نویسندگان
دکتری مهندسی معماری، استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، ایران.
دانشجوی دکتری مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند، ایران.
دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی سلمان مشهد، ایران .
کارشناس مهندسی مکانیک، کارشناس ارشد مهندسی مکاترونیک، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، ایران .
چکیده
امروزه با پیشرفت چشمگیر تکنولوژی و ارتباطات و نیز تمرکز امکانات و منابع در شهرها، تراکم جمعیتی به طرز چشمگیری در مناطق شهری افزایش یافته است .کمبود خدمات حمل و نقل عمومی پاکیزه در این مناطق و گاهی هم دلایل فردی تقاضا برای استفاده از خودروهای شخصی را به مراتب افزایش داده است بطوری که آلودگی ناشی از استفاده از آنها نیز علاوه بر آلودگی های ناشی از صنایع، خود به معضلی تهدید کننده سلامتی ساکنین مناطق شهری تبدیل شده است. در این میان معماران نیز در کنار سایر متخصصین دست به کار شده و تلاشهای مفیدی در زمینه کاهش آلودگی هوا انجام داده اند. در این راستا استفاده از برجهای تصفیه هوا، ترکیب دیاکسید تیتانیوم در مصالح ساختمانی، نانو موادها بعنوان فتوکاتالیزور و ... مورد بررسی قرار گرفته اند .تحقیقات جدید در زمینه توسعه نانومواد و اثربخشی آنها به دلیل استفاده از فتوکاتالیزور اثبات کرده است که این مواد با فعال شدن تحت اشعه فرا بنفش به حذف انواع آلاینده های جوی کمک میکند و به ویژه اتمسفر را از اکسیدهای نیتروژن و ترکیبات آلی فرار پاک میکند. این اجزا به همراه کربنات کلسیم که هر گونه گاز اسیدی موجود را جذب و خنثی میکند، مفید هستند .کاربردهای استفاده از فناوری تیتانیوم، به عنوان یک جزء مصالح ساختمانی مانند بتن و گچ، یا به عنوان جزئی از پارچه های غشایی فعال، میتواند الگوی جدیدی را در طراحی معماری و سازه در فضای عمومی شهری معرفی میکند و به عنوان تکنولوژی پایه ای برای جوامع نو نیز در نظر گرفته شود.کلیدواژه ها
آلودگی هوا، مه دود، دی اکسید تیتانیوم، فتوکاتالیزور، برج های تصفیه هوا، عناصر معماریمقالات مرتبط جدید
- تحلیل چالشها و راهکارهای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت: با تمرکز بر حلقههای مفقوده
- بازخوانی نقش دانشگاه و صنعت در توسعه ملی: از موانع تا راهکارها
- نشانگر تشخیصی جدید در ژن C-myc به عنوان کیت غیر تهاجمی تشخیص سرطان دهان
- برنامه ریزی منابع تجدید پذیر با درنظر گرفتن برنامه ریزی توسعه انتقال و تولید منابع توان راکتیو
- برنامه ریزی همزمان توسعه انتقال و منابع تولید توان راکتیو با استفاده از یک الگوریتم تکاملی بهبود یافته
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.