باغ کتاب اصفهان با رویکرد کاربرد حواس در باغ ایرانی در راستای ارتقاء فرهنگ مطالعه

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تولید دانش سلامتی و حکمرانی در جهان پساکرونا
  • کد COI اختصاصی: HECOVID02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 712
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر کلاهدوزان

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، گروه معماری، مرکز تحقیقات افقهای نوین در معماری وشهرسازی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد اصفهان، اصفهان، ایران

علی کبیری سامانی

دکتری معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد هرند اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

زمینه: سرعت و شتاب روز افزون عصر رایانه، فرصت فراغت و مطالعه را از انسان سلب کرده است لذا نیاز به محیطی سازگار با روح آدمی که افراد بتوانند در آن نیازهای اطلاعاتی خود را رفع کنند و تمرکز و اندیشه ی خود را پرورش دهند احساس می شود. بنابراین با توجه به اهمیت کتاب و کتاب خوانی و پایین بودن سطح مطالعه در ایران لزوم وجود مکان هایی برای گذراندن وقت، کسب آرامش و فراهم آوردن فرصتی برای ارتقاء سطح فکری و آگاهی بیشتر احساس می شود. باغ کتاب فضایی است که می تواند پاسخگوی این دسته از نیازهای انسان باشد و روح خسته انسان مدرن را التیام بخشد.اهداف: هدف پژوهش حاضر ارائه راهکارهای برای طراحی فضای باز، بسته و نیمه باز با تاکید بر آموزش غیر مستقیم کودکان بین ۷ تا ۱۱ سال در منظر طبیعت است.روش: پژوهش حاضر از منظر هدف کاربردی و به روش تحقیق توصیفی-تحلیلی انجام شده است.یافته ها: در پژوهش حاضر فرض بر آن است که در باغ ایرانی حواس پنجگانه انسان به صورت هدفمند و بر اساس تکنیک های مشخص مورد توجه واقع شده است که با شناخت و استفاده از این تجارب حسی در طراحی باغ کتاب می توان سبب برقراری ارتباط خوشایند میان افراد با محیط و در نتیجه تشویق و ترغیب مردم به مطالعه شد.نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که در طراحی باغ کتاب می توان ازاصول باغ ایرانی برای تحت تاثیر قرار دادن حواس آدمی درفضا و ایجاداحساس امنیت، آرامش، لذت، دقت، تفکر، یادگیری، پیشرفت و خود شکوفایی در کاربران استفاده کرد.

کلیدواژه ها

باغ کتاب، کتابخانه، معماری حواس، باغ ایرانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.