بررسی میزان نیتریت و نیترات منابع تأمین کننده آب شهر مهریز

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH11_204
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1139
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا محمودی صدر

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی محیط زیست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

محمد صدیق مرتضوی

اساتید مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

رضا مرندی

اساتید مدعو دانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس

نقی زمانی

چکیده

رشد روز افزون جمعیت درجهان مصارف گوناگون اعم از آب شرب، کشاورزی، صنعت، مصارف تفریحی و... را افزایش داده است. این امر نه تنها کمیت منابع آب را کاهش داده، بلکه تغییر کیفی آن را به دنبال داشته است. یکی از شاخصهای مهم بر ای نشان دادن کیفیت آب آشامیدنی و کشاورزی، میزان نیترات موجود درآن است . به منظور تعیین میزان غلظت نیترات در آب چا ه ها و شبکه توزیع آب شهرستان مهریز، این مطالعه را در طی شش ماهه دوم سال 1385 انجام دادیم. روش تحقیق به صورت توصیفی – مقطعی بود و در فاصله زمانی مهر تا اسفند 1385 در شهرستان مهریز واقع در استان یزد انجام گرفت .اندازه گیری غلظت نیترات و نیتریت بر روی آب چاه های تامین کننده آب آشامیدنی شهرستان مهریز که درکل 11 چاه می باشد انجام شده است.در طول مدت تحقیق جمعاً 66 نمونه ( هر ماه یک نمونه از هر چاه) برداشت گردید. برای انداز ه گیری غلظت نیترات و نیتریت از روش اسپکتروفتومتری استفاده گردید. نتایج بدست آمده را وارد کامپیوتر نموده و با استفاده از نرم افزار spss داده های جمع آوری شده را آنالیز و مقادیر میانگین، انحراف معیار و از آزمون (T-test ) بر ای مقایسه دو میانگین استفاده گردید. مطالعه و بررسی های انجام شده در این طرح گواه این واقعیت است که متوسط میزان نیترات و نیتریت (برحسب میلی گرم در لیتر) در تمامی 11 حلقه چاه تامین آب آشامیدنی شهرستان مهریز بین حداکثر 76 و حداقل 22(میلی گرم در لیتر) برای نیترات و به ترتیب در ماههای دی وآذر، حداکثر 0.67 و حداقل 0 (ppm) برای نیتریت وبه ترتیب در ماههای آبان متغیر بوده است، که این اعداد نیز همچون مقادیر اندازه گیری شده در ماههای مختلف در محدوده مجاز استاندارد پیشنهادی سازمان بهداشت جهانی قرارندارد. این نتایج نماینگر آلودگی تعدادی از چاهها می باشد که در ارتباط با تراکم کشاورزی در این مناطق و مصرف بی رویه کودهای ازته نیتروژنی است .بنابراین باید در رابطه با مصرفکودهای شیمیایی، مدیریت صحیح و کنترل علمی و عملی صورت پذیرد تا بدین وسیله از افزایشغیر مجاز غلظت این یون در خاکو حرکت آن به طرف سفره آبهای زیرزمینی، که در نهایت آلودگی آبها را به همراه دارد، جلوگیری شود.

کلیدواژه ها

نیترات، نیتریت، منابع آب، شهرستان مهریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.