بررسی انتقال عمودی ویروس کرونا از مادر مبتلا به جنین و نوزاد

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تولید دانش سلامتی و حکمرانی در جهان پساکرونا
  • کد COI اختصاصی: HECOVID02_050
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 308
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیده خادم جعفری

دانشجوی کارشناسی مامایی، دانشکده ی پرستاری مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، ایران.

صبیحه شکرانی

عضو هیئت علمی گروه مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، نجف آباد، ایران

فاطمه السادات حسینی

دانشجوی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، ایران.

سیدمحمدرضا حسینی

دانشجوی پزشکی، دانشگاه شهید صدوقی، یزد، ایران.

چکیده

مقدمه : از زمان ظهور بیماری کووید-۱۹ در دنیا، گروه های مختلفی از جمله مادران باردار، در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار گرفته اند. از آنجایی که این بیماری میتواند اثرات زیان بار ناشناخته ای بر جنین و نوزاد مادران مبتلا داشته باشد، بنابراین، مطالعه ی حاضر با هدف بررسی انتقال عمودی از مادر مبتلا به جنین و نوزاد ؛ برای جلوگیری از خطرات احتمالی و فراهم آوردن تمهیدات لازم، در طول اپیدمی کووید-۱۹ صورت گرفت .روش بررسی : در مطالعه ی مروری حاضر ، به منظور دستیابی به اطلاعات مورد نظر از مقالات چاپ شده در مجلات داخلی ، پایگاه های اطلاعاتیSID ، PUBMED ، Google Scholar ؛ باکلمات کلیدی کرونا، انتقال عمودی، مادران باردار، شیردهی در بازه زمانی سالهای ۲۰۲۱-۲۰۱۹ استفاده گردید.یافته ها : براساس یافته های مطالعات ، انتقال عمودی ویروس کرونا از مادران مبتلا به جنین و نوزاد ، احتمال بسیار نادری ( کمتر از (%۱ دارد . علاوه بر این، انتقال پریناتال؛ به ویژه در دوران شیردهی، امری ناشناخته است؛ زیرا نوزادان مبتلا، اغلب بدون علامت و یا دارای علائم بالینی خفیفی مانند: تنگی نفس ، تب یا علائم گوارشی هستند . همچنین مطالعات نشان می دهد در این بازه زمانی، میزان سزارین در بیمارستان های معین کووید-۱۹ افزایش یافته است. از آنجایی که همه گیری کووید-۱۹ همچنان در سراسر جهان در حال گسترش است، در نتیجه بکار بستن سیاست های مراقبت بالینی مناسب، برای محافظت از سلامت افرادی که در معرض خطر هستند؛ امر بسیار مهم و حیاتی می باشد.بحث و نتیجه گیری: در دوران همه گیری بیماری کووید-۱۹، نظر به کاهش ضریب احتمال انتقال عمودی؛ سیاست های تعبیه شده به منظور پیشگیری از ابتلای نوزادان تازه متولد شده از مادران مبتلا ؛ می بایستی به جای تمرکز بر جداسازی این نوزادان از مادران خود و قرنطینه نمودن آن ها به دور از هم که تبعات فیزیکی و روانی فراوانی را برای نوزاد در حین رشد در سنین مختلف به همراه دارد؛ برآموزش مادران و تاکید بر رعایت بهداشت دست و پستان و ترویج فرهنگ استفاده از لوازم حفاظت فردی، مانند؛ استفاده از ماسک در هنگام شیردهی به نوزاد متمرکز گردد.

کلیدواژه ها

کووید-۱۹، مادران باردار، انتقال عمودی، شیردهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.