بررسی میزان اختلال وسواس عملی-جبری((OCD در پاندمی کوید:۱۹-یک مطالعه مروری

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تولید دانش سلامتی و حکمرانی در جهان پساکرونا
  • کد COI اختصاصی: HECOVID02_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بهرامی رنانی

دانشجوی کارشناسی پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاداسلامی، نجف آباد، ایران

مریم طاهری

دانشجوی کارشناسی پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاداسلامی، نجف آباد، ایران

فاطمه سلمانی

استادیار گروه پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاداسلامی، نجف آباد، ایران

چکیده

مقدمه:اختلال وسواسی جبری یکی از انواع اختلال های اضطرابی است که مشکلات جدی برای سلامت روانشناختی مبتلایان ایجاد میکند.این مشکل یک اختلال ناتوان کننده است که با افکار مزاحم ،ناخواسته ،پریشان زا ،رفتارهای تکراری ناخواسته و اجباری مشخص میشود. بحران بیماری کرونا به شیوه های متفاوتی اعم از جسمانی، هیجانی، اقتصادی، اجتماعی و روانشناختی تاثیر گذار بوده است. از دیدگاه سازمان بهداشت جهانی، وقفه جدی و ناگهانی در کارکرد جامعه باعث خسارات سنگین محیطی، مالی یا جانی میشود. در اینگونه حوادث، اغلب مسائل روانی و اجتماعی مورد غفلت قرار می گیرند. از عواقب شیوع کروناویروس ایجاد تغییرات سریع در سبک زندگی مردم است. پیام های بهداشت عمومی مبنی بر اهمیت شستشوی مکرر دست ها و استفاده از ماسک باعث محدود شدن نسبی انتقال ویروس شده است. اما چنین پیام هایی میتواند تاثیر نامطلوبی بر افراد مبتلا به OCD داشته باشد. هدف این پژوهش بررسی میزان اختلال وسواس جبری در پاندمی کرونا است.مواد و روش ها:این مطالعه به صورت مروری با هدف بررسی میزان اختلال وسواس عملی-جبری((OCD در پاندمی کوید۱۹B انجام گردیده است. جهت جستجوی مقالات از پایگاه اطلاعاتی فارسی و انگلیسی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی((SID،گوگل اسکولار ، springeropen ، pubmed طی سال های ۲۰۱۹ تا۲۰۲۱ با استفاده از کلید واژه های وسواس، وسواس فکری Bجبری، اختلال وسواس اجباری ، اضطراب ، سلامت روان،کرونا ویروس،روش های درمانی، درمان وسواس ، COVID_۱۹، Obsession Corona virus، OCD،Treatment of Obsession انجام شد. در مرحله اول ۳۰ مقاله در رابطه وسواس در پاندمی کرونا و ۲۰ مقاله در رابطه با درمان بیماری های روانی از جمله OCD در پاندمی کوید۱۹B انتخاب و مطالعه گردید که چندین مقاله بدلیل اینکه هدف نگارش این مقاله نبودند و یا عدم وجود مقاله کامل از روند مطالعه حذف شدند در نهایت ۷ مطالعه در رابطه با وسواس و ۱۰ مقاله ی مرتبط با درمان یا کاهش شدت بیماری های روانی در همه گیری کرونا انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.یافته ها:تجزیه و تحلیل یافته ها نشان داد که ویروس کرونا برOCD در هر دو گروه بزرگسال و نوجوان، تاثیر گذار است و باعث تشدید علائم شده است. به نظر میرسد میزان تشدید علائم در زیرگروه های آلودگی/شستشو بیشتر است.در بین این افراد، تعدادی از شرکت کنندگان به تازگی و در طول همه گیری کرونا، به اختلال وسواس جبری مبتلا شده اند. ترس و اضطراب تشدید شده ناشی از انتقال ویروس منجر به افزایش انزوای اجتماعی، اختلال در درمان مداوم، بدتر شدن شدت علائمOCD شده است. به طور کلی کوید ۱۹ بر سبک زندگی این افراد تاثیرات نامطلوب گذاشته است.نتیجه گیری:تجزیه و تحلیل محتوا اختلال در ارائه درمان و بدتر شدن شدت علائم را در شرکت کنندگان مبتلا به OCD مرتبط با آلودگی نشان داد. به تفصیل میتوانیم در بزرگسالان، بدتر شدن بالینی علائم OCD، افزایش وسواسهای واگیردار ، افزایش علائم اجبار در شستشو و رفتارهای اجتنابی را مشاهده کنیم، به طورکلی در زمان پاندمی کووید-۱۹ شاهد کاهش سلامت روان افراد هستیم و لازم است مداخلات درمانی سریع، مداوم و به موقع صورت گیرد . در این بین مهم است که پزشکان و سیاست گذاران که از خطر بالقوه افزایش عود OCD زمینه ای دارند، در طول همه گیری بیماری های عفونی آگاه باشند و تلاش های پیشگیرانه برای ارائه حمایت های لازم به این جمعیت آسیب پذیر انجام شود.

کلیدواژه ها

کرونا،کوید ۱۹،اختلال وسواس جبری،OCD،اختلال وسواس فکری عملی،سبک زندگی ،سلامت روان،درمان وسواس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.