اثر جایگذاری کیسه، مایه زنی ریشه ها با قارچ و سطح های مختلف آبیاری بر رشد و ویژگی های میوه هلو در کشت ریشه منقسم

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون باغبانی ایران، دوره: 21، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IRSHS-21-4_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 136
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود ناظری

shahed university

جلال طباطبایی

Shahed University

یاور شرفی

دانشگاه شاهد

چکیده

کاربرد روش های مناسب جهت افزایش راندمان گیاهان در استفاده از آب مهمترین عامل موفقیت در تولید محصول های باغی در ایران می باشد. برای کاهش تنش خشکی در هلوی رقم ردتاپ روی پایه GF۶۷۷، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار صورت گرفت. تیمارها شامل جایگذاری کیسه در کنار درخت در سه سطح (بدون کیسه، دارای یک کیسه و دارای دو کیسه)، سطح های مختلف آبیاری (۵۰، ۷۵ و ۱۰۰% ظرفیت زراعی) و مایه زنی ریشه ها با قارچ (بدون قارچ، قارچ مایکوریزا و قارچ تریکودرما) اعمال شدند. نتیجه ها نشان داد بیشترین شاخص کلروفیل و شمار میوه در تیمار جایگذاری دو کیسه، آبیاری کامل و مایه زنی با قارچ تریکودرما حاصل گردید که نسبت به شاهد افزایش ۱۸درصدی و ۸/۱ برابری داشت. تیمار بدون جایگذاری کیسه، آبیاری کامل و مایه زنی با قارچ مایکوریزا و تیمار جایگذاری یک کیسه، آبیاری ۷۵ % و مایه زنی با قارچ تریکودرما به ترتیب بیشترین رشد قطر تنه و رشد شاخساره را ایجاد کردند. تیمار بدون جایگذاری کیسه، آبیاری ۷۵ % و بدون مایه زنی قارچ بیشترین ماده های جامد محلول و شاخص TSS/TA را ایجاد کرد. در کل جایگذاری کیسه میزان تنش خشکی را کاهش داد و تیمار جایگذاری یک کیسه و آبیاری ۷۵ % و مایه زنی با قارچ مایکوریزا به دلیل افزایش شاخص های رشدی، عملکردی و کیفی پیشنهاد می شود.

کلیدواژه ها

Drought stress, mycorrhiza, Pumic, Trichoderma, پومیس, تریکودرما, تنش خشکی, مایکوریزا

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.