تاثیر ماده های کاهنده تعرق و توری سایبان بر ویژگی های فیزیولوژیک میوه انار رقم ملس ساوه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علوم و فنون باغبانی ایران، دوره: 21، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IRSHS-21-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاور شرفی

Shahed University

ابوالفضل عمارلو

Shahed University

سید جلال طباطبایی

Shahed University

چکیده

استفاده از روش های مختلف از جمله ماده های پوششی کاهنده تعرق از روش های افزایش کیفیت میوه انار می باشند. در پژوهش حاضر اثر ماده های کاهنده تعرق و سایبان سفید رنگ بر ویژگی های فیزیولوژیک میوه های انار رقم ملس ساوه در سال ۱۳۹۶ بررسی شد. آزمایش در قالب طرح به طور کامل تصادفی در سه تکرار با هشت تیمار شامل شاهد، تالک، اکسید روی، سیلیس، کائولین،TSZ  (ترکیب تالک، سیلیس و اکسید روی)، TSZK (ترکیب تالک، سیلیس، اکسید روی و کائولین) و سایبان انجام گرفت. تمامی ماده ها با غلطت یکسان به مقدار ۲% و در دو نوبت، میانه خرداد و اوایل مرداد محلول پاشی شدند. فاکتورهای مهم فیزیولوژیکی و کیفی میوه ها شامل شدت آفتاب سوختگی، رنگ، آنتوسیانین، ویتامین C و قندها ارزیابی شدند. نتیجه ها نشان داد شدت آفتاب سوختگی در تمامی تیمارها نسبت به شاهد کاهش یافت. آفتاب سوختگی در سایبان نسبت به شاهد ۱۰۰% کمتر بود. ماده های کاهنده تعرق سبب بهبود برخی از شاخص های کیفی میوه مثل ماده های جامد محلول شد و سایبان، تالک و سیلیس باعث افزایش پنج الی هشت درصدی ویتامین C نسبت به شاهد گردید. به طور کلی ماده های کاهنده تعرق باعث بهبود برخی ویژگی های کیفی میوه و بهبود رنگ گیری پوست و همچنین کاهش تعداد میوه های آفتاب سوخته از راه کاهش پنج تا هفت درجه سلسیوس دمای میوه می شود.

کلیدواژه ها

Pomegranate, Anti-transpirants, Shading, Fruit quality, انار, کاهنده تعرق, سایبان, کیفیت میوه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.