عوامل خطر مرتبط با تاخیر رشد داخل رحمی (IUGR) در نوزادان شهر بندرعباس

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 6، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PAHM-6-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن افتخار

تیمور آقاملایی

صدیقه عابدینی

چکیده

نوزادان مبتلا به تاخیر رشد داخل رحمی (IUGR) بیشتر در معرض ابتلا به بیماری ها، عفونت، نقص دستگاه تنفسی و مرگ دوران نوزادی قرار دارند. همچنین این نوزادان از نظر یادگیری و آموزش نسبت به نوزادان طبیعی مشکلات بیشتری دارند. به علاوه، IUGR به عنوان یک عامل خطر در ایجاد مشکلات سلامتی در دوران بزرگسالی از قبیل دیابت، فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی نقش دارد. هدف این مطالعه تعیین عوامل خطر مرتبط با IUGR در نوزادان شهرستان بندرعباس بود. این مطالعه به روش مورد شاهدی انجام شد. جمعیت مورد مطالعه، مادران و نوزادان آنها در هنگام زایمان بودند. شرایط ورود به مطالعه این بود که نوزاد زنده به دنیا آمده، یک قلو بوده و طول مدت بارداری مساوی یا بیشتر از ۳۷ هفته باشد. از بین نوزادانی که شرایط ورود به مطالعه را داشتند، آنهایی که وزن هنگام تولد کمتر از ۲۵۰۰ گرم داشتند، نوزادان IUGR بودند که گروه مورد را تشکیل دادند و نوزادانی که با وزن طبیعی بلافاصله بعد از آنها متولد می شدند، گروه کنترل را تشکیل می دادند. حجم نمونه در هر کدام از دو گروه مورد و شاهد ۶۰ نفر محاسبه شد. وزن نوزادان با ترازو تعیین شد و اطلاعات موجود در پرسشنامه از طریق مصاحبه با مادران تکمیل و از نرم افزار آماری SPSS برای تجزیه و تحلیل آنها استفاده گردید. نتایج نشان داد که شغل مادر (Odds Ratio=۱۰.۲ , ۹۵%Cl=۱.۲-۸۷.۳)، فشار خون در طول دوره بارداری (Odds Ratio=۷.۴ , ۹۵%Cl=۱.۵-۳۶.۹)، عدم مراقبت در طول دوره بارداری (Odds Ratio=۳.۹ , ۹۵%Cl=۱.۲-۱۳.۷)و مصرف قلیان (Odds Ratio=۳.۵ , ۹۵%Cl=۱.۱-۱۲.۶) از جمله عوامل خطر مرتبط با تولد نوزاد IUGR بودند. به منظور کاهش میزان IUGR باید با شناسایی زنان در معرض خطر و ارائه راهنمایی ها و آموزش های لازم به آنها از حاملگی های پر خطر تا حد امکان جلوگیری نموده و آنها را نسبت به اهمیت مراقبت های دوران بارداری و حاملگی در زمان مناسب آگاه نمود و عوامل خطر مرتبط باIUGR و عواقب تولد چنین نوزادانی را به آنها آموخت.

کلیدواژه ها

Intrauterine Growth Retardation, Risk factors, Birth weight, Bandar Abbas, تاخیر رشد داخل رحمی, عوامل خطر, وزن هنگام تولد, بندرعباس

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.