بررسی سطح گرد و غبار و سیلیس آزاد موجود در هوای معادن سنگ آهن خواف و ارائه راهکارهایی برای کاهش سیلیکوزیس

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH11_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2690
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی نقی زاده

کارشناسی ارشد مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی

امیر حسین محوی

عضئ هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پز

حسین علیدادی

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

عبدالرئوف دادپور

کارشناسی بهداشت محیط ،مرکز بهداشت شهرستان خواف

چکیده

سیلس ماده معدنی فراوانی است که در طبیعت به اشکال گوناگون یافت می شود ، خطر زایی بلوری آن یا آلفا کوارتز ( سیلس آزاد) بیشتر از بقیه است. تماس باگرد و غبارهای حاوی سیلیس باعث آسیبهای ریوی و درنهایت منجر به سیلیکوزیس و مرگ می شود . هدف از این بررسی سطح تراکم گرد و غبار و سیلیس آزاد و میزان مواجهه کارگران معدن سنگ آهن خواف با آن بود.با استفاده از روشهای نمونه برداری فردی و محیطی میزان تماس با گرد و غبار کل و قابل استنشاق اندازه گیری و غلظت گرد و غبار و سیلیس آزاد ، نمونه های گرد و غبار توسط روش پراش اشعه ایکس (XRD ) مورد انالیز قرار گرفتند و با مقادیر استاندارد مقایسه شدند. یافته ها : بالاترین میانگین تراکم گرد و غبار و سیلیس آزاد کل مربوط به ایستگاه سنگ شکن (فرمول در متن اصلی مقاله) و کمترین آنها مربوط به ایستگاه اداری و نگهبانی (فرمول در متن اصلی مقاله) می باشد. بالاترین میانگین تراکم گرد و غبار و سیلیس ازاد قابل استنشاق مربوط به ایستگاه حفاری تپه قرمز شماره 1 (فرمول در متن اصلی مقاله) و کمترین آنها مربوط به ایستگاه چکش بادی (فرمول در متن اصلی مقاله) می باشد.مقدار گرد و غبار کل فقط در ایستگاه ادرای و نگهبانی پایین تر از حد استاندارد ایران بود و در بقیه ایستگاه ها چندین برابر این استاندارد قرار داشت.مقدار گرد و غبار استنشاقی در همه ایستگاهها بالاتر از حد استاندارد ایران بود . همچنین سیلیس ازاد قابل استنشاق تنها در ایستگاه چکش بادی کمتر از استاندارد ایران بود. با توجه به این مقادیر بسیار ضروری است با رعایت روشهای مختلف از ایجاد و انتشار گرد و غبار جلوگیری شود.

کلیدواژه ها

معدن سنگ ، آهن خواف ، گرد و غبار ، سیایس آزاد ، پراش پرتو ایکس (xrd )

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.