بررسی میزان مواجه با تولوئن هوای تنفسی در کارگران صنعت کک سازی

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH11_137
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1331
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فریبا منصوری

کارشناس ارشد بهداشت حرفه ای شاغل در معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پ

مسعود ریسمانچیان

دانشجوی دکترای بهداشت حرفه ای ، عضو هیئت علمی علوم پزشکی اصفهان

عبدالرحمان بهرامی

دکترای بهداشت حرفه ای ، دانشیار و عضو هیئت علمی علوم پزشکی همدان

چکیده

تولوئن از جمله حلال هایآروماتیک یکی از محصولات فرعی صنعت کک سازی می باشد. مواجهه با تولوئن موجب اختلال در سیستم اعصاب مرکزی و دیگر عوارض می شود. بررسی مواجهه با تولوئن از طریق پایش محیطی و اندازه گیری غلظت تولوئن هوای تنفسی صورت می گیرد. 36 نفر ار کارگران کک سازی که در واحدهای باطری تعیین غلظت تولوئن د رهوای تنفسی ، نمونه برداری فردی توسط لوله های جاذب زغال فعال و پمپ نمونه برداری فردی انجام گرفت . جهت تجزیه نمونه های هوا از روش NIOSH 1509 و دستگاه گاز کروماتوگرافی مجهز به آشکار ساز FID و ستون مویین استفاده گردید. میانگین سن گروه در مواجهه با تولوئن 61/30 سال و میانگین سابقه کا آنها 48/7 سال بود. میانگین مقدار تولوئن هوای تنفسی در افراد مورد مطالعه ppm 34/14 و انحراف معیار ppm 02/14 بر آورد گردید.غلظت تولوئن هوای تنفسی از میانگین ورنی- زمانی حد مجاز بطور معنی دار کمتر بود . همچنین آزمون مقایسه میانگین تولوئن هوای تنفسی با مقدار استاندارد ( ppm 50 = TLV – TWA ) مشخص کرد که مقدار تولوئن هوای تنفسی کارگران واحد کک سازی به طور معنی دار کمتر از حد استاندارد بود ( 008/0 = p ) آزمون مقایسه میانگین غلظت تولوئن هوای تنفسی در واحدهای مختلف نشان داد که کارگران واحد بازیابی به طور معنی دار نسبت به واحدهای دیگر در تمای بیشتر به تولوئن قرار دارند . بررسی تولوئن هوای تنفسی در وظایف مختلف کک سازی مشخص کرد که بیشترین مواجهه با تولوئن در قسمت تخلیه کک از کوره ها و بعد در اپراتور واحد بازیابی بود.

کلیدواژه ها

تولوئن ، حلالهای آروماتیک ، کک سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.