رابطه بین سبک زندگی و ترم تحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE11_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه صفری

کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، مشهد، ایران

الهام صفری

کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، مشهد، ایران

زهرا شریفی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، مربی دانشکده پرستاری و مامایی مشهد، مشهد، ایران

زینب بوستانی

کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، مشهد، ایران

فرزانه پرده شناس

کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، مشهد، ایران

رضا هاشمی تکروک بالا

کارشناس پرستاری،گروه پرستاری، مشهد، ایران

چکیده

یک شیوه زندگی سالم می تواند به عنوان تعریفی عمومی از رفتار مردم در سه بعد درون افراد، محیط های اجتماعی آنها (خانواده، همسالان، جامعه، محل کار) و رابطه ی بین افراد و محیط های اجتماعی آنان در نظر گرفته شود. با توجه به نقش گسترده ای که دانشجویان رشته های علوم پزشکی بر سلامت جامعه دارند، این مطالعه با هدف بررسی سبک زندگی سالم در میان دانشجویان پیراپزشکی انجام گرفت. جهت برر سی فر ضیه ی این پژوهش از جامعه آماری شامل دانشجویان علوم پز شکی مشهد در سال۱۳۹۵ تعداد ۱۲۰ نفر به شیوه نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده، پرسشنامه سبک زندگی ارتقا دهنده ی سلامت -hplpوالکر و هیل پولرسکی که دارای شش بعد می با شد در بین آنان توزیع گردید. در این مطالعه از ۱۲۰ شرکت کننده، ( ۲۵/۸) آنها مرد و ( ۷۴/۲) آنها زن بودند، میانگین و انحراف معیار نمرات حیطه های ر شد معنوی ۳/۱۷±۰/۵۹، مسئولیت پذیری ۲/۷۵±۰/۵۲، روابط بین فردی ۳/۱۹±۰/۶۳، مدیریت ا سترس ۲/۴۴±۰/۵۳، ورزش و فعالیت بدنی ۲/۳۰±۰/۷۵ و تغذیه ۲/۶۲ ±۰/۶۱بودند. متغیرهای ترم و رشته های تحصیلی نیز بررسی شد که فقط بین متغیر ترم تحصیلی و ورزش و فعالیت بدنی ارتباط معنا داری وجود داشت (p:۰/ ۰۰۹ -,t:۰/ ۷۳۲) ولی در سایر مولفه ها ارتباط معناداری نبود .( p ۰/۰۵ ) مقایسه نتایج این پژوهش و سایر پژوهش ها با مطالعه ی ما نشان می دهد که سبک زندگی اغلب دانشجویان در وضعیت متو سط قرار گرفته ا ست و به شدت متاثر از محیط ا ست. بدین صورت که اگر محیط م ساعد و برنامه ریزی دقیق صورت بگیرد، امکان قرار گیری اکثریت دانشجویان در وضعیت مطلوب فراهم می گردد و در صورت عدم برنامه ریزی و نقش منفی، امکان قرارگیری خیل عظیمی از دانشجویان در محیط های منفی با سبک زندگی نامطلوب افزایش می یابد.

کلیدواژه ها

سبک زندگی، ترم تحصیلی، دانشجویان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.