بررسی شاخص های فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیک کمپوست در طی یک دوره فرایند کمپوست سازی در کارخانه کمپوست اصفهان در سال 86

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
  • کد COI اختصاصی: NCEH11_130
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 972
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالرحیم پرورش

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت محیط ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

مهناز نیک آیین

عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت محیط ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

ابراهیم قربانی

کارشناس ارشد مهندسی بهداشت محیط

مریم حاتم زاده

کارشنای میکروبیولوژی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

چکیده

تهیه کمپوست یکی از روشهای مناسب و با صرفه در بازیابی مواد زائد جامد بوده و با تبدیل مواد آلی موجود در زباله به کود آلی علاوه بر حذف مواد زائد ، مواد غذائی موجود در آن بازیافت و به طبیعت برگردانده می شود . در این ارتباط ، بررسی شاخص های موثر در تهیه کمپوست و تغییرات آن در طی فرایند اهمیت داشته و بایستی عوامل موثر بر آن ها شناخته شده و بسته به شرایط اقلیمی هر منطقه تعدیل شود.از توده کمپوست با عمر متفاوت ( هفته اول، دوم، سوم، چهارم) نمونه برداری انجام شد و آزمایشات دما، رطوبت ، ph ، نسبت c/n ، کلیفرم های کل و مدفوعی و فلزات سنگین ( نیکل ، کادیوم ، سرب) بر روی آنها انجام شد.میانگین دما، رطوبت ، ph ، c/n در نمونه های کمپوست به ترتیب c 5/49 ، 68/55 ، 5/6 ، 6/21 درصد نشان داده شد و میانگین فلزات سنگین سرب، نیکل ، کادیوم در نمونه ها به ترتیب 12/105 ، 34/52 ، 7/18 mg/kg بود. میانگین کلیفرمهای کل و مدفوعیبه ترتیب 105*175 و 105*72 کلیفرم در گرم وزن خشک کمپوست می باشد. درجه حرارت روند افزایشی داشته و نهایتا در پایان فرایند کاهش می یابد.درصد رطئبت در طی مراحل مختلف کمپوست سازی کاهش یافته ، ph روند مناسبی داشته و با افزایش رطوبت رابطه خطی معکوس دارد. نسبت c/n در ابتدا و انتهای فرایند مناسل است.میانگین غلظت سرب و کادیوم فقط در محدوده استاندارد who بوده و با سایر استاندارهای موجود مطابقت ندارد. تعداد کلیفرمهای مدفوعی در کمپوست اصفهان در حد استاندارد نمی باشد.

کلیدواژه ها

کمپوست، شاخص های فیزیکی ، شاخص های شیمیایی ، شاخص های بیولوژیک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.