امکان سنجی روشهای دفن بهداشتی مواد زائد جامد در شهر کرد
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: یازدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
- کد COI اختصاصی: NCEH11_126
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1009
نویسندگان
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
چکیده
توجه به محیط زیست و حفظ سلامتی انسان و کلیه موجودات کره زمین یکی از اصول اساسی در بقای زندگی و استفاده از مواهب خدادادی است. کنترل آلودگیهای محیط از جمله مواد زائد بخش مهمی از این وظیفه را تشکیل می دهد. این پژوهش با هدف امکان سنجی روشهای دفن بهداشتی در شهر کردانجان گرفت. این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی است که در سال 1386 در شهرکرد انجام شد. در این مطالعه توزین زبالهو تفکیک آن و تعیین سرانه زباله تولیدی در طی چهار فصل در هر ماه به مدت سه روز متوالی انجام شد همچنین با بازدید میدانی روشهای دفن بهداشتی در شهرکرد مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: میزان سرانه زباله تولیدی 800گرم در روز اجزای زبالهبر حسب درصد شامل: 87% مواد فساد پذیر، 4% کاغذ و مقوا، 3% پارچه، 1% فلز، 1% شیشه،1% پلاستیک، 1%چوب، 2% سایر مواد، روش پیشنهادی دفن در شهرکرد روش ترانشه ای است. با توجه به یافته ها در حال حاضر روش دفن بهداشتی مواد زائد در شهرکرد غیر استاندارد و غیر اصولی است لذا مسئولین مدیریت مواد زائد جامد شهری لازم است در این زمینه توجه خاص داشته باشند و روش ترانشه ای را به طور اصولی و ضوابط استاندارد در مرحله دفع نهایی مد نظر قرار دهند.کلیدواژه ها
دفن بهداشتی، پسماند ،شهر کردمقالات مرتبط جدید
- شناسایی و اولویت بندی توانمندسازهای تاب آوری در زنجیره تامین بخش بهداشت و درمان
- نقش فناوری های دیجیتال در پیشگیری و مدیریت اختلالات روانی: چالشها و فرصتها: یک بررسی مروری
- Effects of ozone concentration in combination with ultrasound irradiation on the reduction of residual daizinon and chlorpyrifos on tomato (Solanum Lycopersicum L.)
- نقش روغنهای طبیعی و رازهای مراقبت از پوست: بررسی خواص و مزایا
- تحلیل علمی اثرات ماساژ بر سیستم ایمنی بدن: بررسی مکانیزمها و نتایج بالینی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.