مقایسه بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی قبل و بعد از شیوع کووید-۱۹ در معلمان مقطع ابتدایی شهر شیراز

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، مشاوره و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: ICPCEE11_047
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 252
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امید زمانی

معلم و کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی، دانشگاه پیام نور استان فارس مرکز خرامه، شیراز، ایران

الهه اسلمی

گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ص .پ.۱۹۳۹۵-۳۶۹۷، تهران، ایران. (دکتری رشته روانشناسی، استادیار دانشگاه پیام نور مرکز آباده)

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی قبل و بعد از شیوع کووید-۱۹ در معلمان مقطع ابتدایی شهر شیراز انجام گرفت. روش پژوهش حاضر، کمی و از لحاظ ماهیت تحقیق،توصیفی از نوع علی - مقایسه ای بود. جامعه ی آماری این پژوهش، شامل آموزگاران زن و مرد متاهل نواحی چهارگانه شیراز به تعداد ۳۹۰۰ نفر بوده است که با استفاده از فرمول کوکران از بین آنها ۲۵۰ نفر و با روش نمونه گیری غیراحتمالی سهمیه ای انتخاب شد. در این تحقیق به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه بهزیستی روانشناختی ریف-فرم کوتاه (۱۹۹۵)، پرسشنامه رابطه والد-کودک پیانتا (۱۹۹۴) و پرسشنامه رضایت زناشویی اینریچ (۱۹۹۳) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرمافزار SPSS و آزمونهای توصیفی شامل فراوانی، کمترین، بیشترین، میانگین و انحراف معیار و آزمونهای استنباطی شامل آزمونهای ویلکاکسون و منویتنی، صورت گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که هر سه متغیر بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی در قبل و بعد از شیوع کووید-۱۹ تفاوت معنادار وجود دارد و پس از شیوع کووید-۱۹، بهزیستی روانشناختی در زنان و مردان معلم کاهش یافته، کیفیت رابطه والد-فرزندی در مردان افزایش و در زنان کاهش یافته و در نهایت رضایت زناشویی در مردان کاهش یافته و در زنان بدون تغییر معنادار بوده است. با توجه به یافته های پژوهش میتوان نتیجه گرفت که قرنطینه ناشی از شیوع کووید-۱۹ بر زندگی معلمان تاثیر اساسی داشته است. راهکارهایی جهت بهبود و جلوگیری از کاهش بهزیستی روانشناختی، کیفیت رابطه والد-فرزندی و رضایت زناشویی در معلمان، ارائه شد.

کلیدواژه ها

بهزیستی روانشناختی، رابطه والد-فرزندی، رضایت زناشویی، کووید-۱۹، معلم

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.