مقایسه بین شبیه سازی نرم افزاری با نتایج آزمایشگاهی بر بارگذاری محورهای میل لنگ موتورهای احتراق داخلی تا مرحله ی تسلیم

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی مکانیک محاسباتی و تجربی
  • کد COI اختصاصی: CEMCONF04_055
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجتبی بیگ زاده عباسی

استادیار، مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی سیرجان، سیرجان

راضیه بیگ زاده عباسی

دانشجوی دکتری، مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران

فائزه مکی آبادی

کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد

چکیده

در هر موتور احتراقی رفتار کل سامانهی موتور، به طور عمده متاثر از طراحی میل لنگ است. بر اساس تحقیقات صورت گرفته، منبع تولید صدا در موتور عمدتا ناشی از ارتعاشات پیچشی میل لنگ می باشد. با کمک نرم افزارهای مهندسی، از جمله نرم افزارهای انسیس، سالیدورک و اینورتر به مدلسازی و تحلیل تنش میل لنگ و مقایسه ی نتایج در اثر تغییرات بار وارده بر محور میل لنگ با نتایج در سکوی آزمایش پرداخته شده است. برای تحلیل تنشهای وارده به میل لنگ ناشی از بارگذاری متغیر با زاویه و زمان، نرم افزار انسیس انتخاب شده است که علاوه بر قدرت بالا در تحلیل از قابلیت تعریف زمان برای تحلیل نیز برخوردار است، همچنین برای چرخش میل لنگ در زوایای مختلف نرم افزار اینورتر مورد استفاده قرار گرفته است. عیوب احتمالی در سیستم میل لنگ شناسای ی و پیشنهاد برای رفع آن ها ارائه میگردد. معادلات ارتعاشی و دینامیکی حاکم بر محور میل لنگ نیز مورد بررسی قرار گرفته شده است. در روش اجزا محدود، تحلیل با تقریب ناحیه ی مورد نظر از طریق تقسیم میل لنگ به چندین جزء محدود غیر یکنواخت که به گره های وابسته متصلند، شروع میشود و تنش های موجود به صورت کانتورهای تنش مشاهده میگردند. سپس با افزایش بارگذاری روی محور میل لنگ به نتایج جدیدی دست یافته میشود که در واقع رفتار میل لنگ را تا نقطه ی تسلیم نشان میدهد. در ادامه به مقایسه ی رفتار میل لنگ تحت تک نیروی خمشی، تک نیروی پیچشی و ترکیب این دو نیرو پرداخته میشود. در نهایت مقایسه نتایج با نتایج بدست آمده در سکوی آزمایش و نتیجه گیری نهایی اخذ میگردد.

کلیدواژه ها

سیکل دینامیکی موتور احتراق داخلی، محور میل لنگ، پینهای میل لنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.