بررسی ارتباط بدبینی سازمانی و فرسودگی شغلی با نقش میانجی سکوت سازمانی در بین ناجیان غریق استخرهای شهرداری شهر تهران
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 265
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_OHHP-6-1_005
تاریخ نمایه سازی: 24 اردیبهشت 1401
چکیده مقاله:
مقدمه: پیچیدگی شرایط کاری در سازمانها از جمله عدم اعتماد کارکنان، شرایط کاری پر چالش توام با احساس منفی منجر به حس ناامیدی در سازمانها شده است که خود میتواند ناشی از شرایط پیرامون جامعه و نیز جو سازمانی باشد. مقاله حاضر، با هدف بررسی ارتباط بدبینی سازمانی و فرسودگی شغلی با نقش میانجی سکوت سازمانی در بین ناجیان غریق استخرهای شهرداری شهر تهران پرداخته است.
روش: روش تحقیق علی و از نظر هدف کاربردی میباشد و برای جمع آوری داده های تحقیق از رویکرد پیمایشی استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بدبینی سازمانی کالاگان (۲۰۰۹)، پرسشنامه سکوت سازمانی دینه و همکاران (۲۰۰۳) و پرسشنامه فرسودگی شغلی ماسلاچ (۱۹۸۵) بود. جامعه آماری این تحقیق ناجیان غریق فعال در استخرهای شهرداری شهر تهران به تعداد ۴۳۶ نفر بود. روش نمونه گیری، تصادفی ساده به کار گرفته شد. جهت تجزیه وتحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی استفاده گردید و برای مدلسازی معادلات ساختاری از نرم افزار لیزرل نسخه ۸/۸ استفاده شد.
یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد بدبینی سازمانی از طریق سکوت سازمانی بر فرسودگی شغلی در بین ناجیان غریق استخرهای شهرداری تهران اثرگذار بود که میزان این تاثیر برابر ۵۶/۰ بود (۹۶/۴ =z ، ۰۱/۰ ≥ ρ). به نظر میرسد بدبینی ناجیان غریق به دلیل نقش کمتر در تصمیمگیری و داشتن اطلاعات اندک در سازمان باعث میشود آنان از طریق سکوت واکنش نشان داده و پیامد چنین سکوتی، منجر به فرسودگی شغلی شود.
نتیجه گیری: در نتیجه نگرش ناجیان غریق نسبت به محل کار خود میتواند به صورت منفی توام با احساسات ناخوشایند، درماندگی و خشم همراه شود که به صورت جدی عملکرد این افراد را تحت تاثیر قرار میدهد، در این راستا پیشنهاد میشود مدیریت سازمانی در کنار پر رنگ شدن حضور و نقش ناجیان غریق در جریان فرایندهای تصمیمگیری و شفافیت سازمانی، بتواند فرسودگی در حرفه حساس نجات غریق را کاهش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زینب مندعلی زاده
Department of sport management, sport science faculty, Arak University, Arak, Iran
صدف نقش جواهری
Department of Adaptive Management and Development, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :