بررسی نقش ورزش و عمل به باورهای دینی بر اضطراب ناشی از کرونای کادر درمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه بهداشت کار و ارتقای سلامت، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_OHHP-6-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 167
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسکندر حسین پور

Department of Sports Management, Khuzestan Education Research Institute, Ahvaz, Iran

صمد گودرزی

Department of Sports Management, Faculty of Physical Education, University of Tehran, Farabi Campus, Qom, Iran

چکیده

زمینه و اهداف: به دلیل افزایش اضطراب ناشی از کرونا در کادر درمان شناسایی و پرورش راهکارهای مقابله با اضطراب در میان آن­ها امری ضروری است. از این رو هدف پژوهش حاضر بررسی نقش ورزش و عمل به باورهای دینی بر اضطراب ناشی از کرونای کادر درمان است. مواد و روش ها: این پژوهش به شیوه نیمه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون انجام شد. جامعه تحقیق کادر درمان بیمارستان­های چند استان ایران بود که به بیماران کرونایی خدمات­رسانی می­کردند. حجم نمونه ۵۴ نفر بود که به صورت تصادفی و هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه اضطراب ناشی از کرونا علی­پور و همکاران بود. جهت تجزیه وتحلیل داده­ها پس از بررسی نرمال بودن توزیع نمرات، از آزمون آنوا، تی وابسته و آزمون تعقیبی LSD با استفاده از نرم­افزار SPSS استفاده شد. یافته ها: اختلاف معناداری بین نمرات پیش آزمون و پس آزمون در گروه­های داوطلبانه ورزش (۹/۲۱t = )، داوطلبانه انجام اعمال دینی (۱۵/۱۴ t =) و تصادفی ورزش (۸۴/۳ t =) مشاهده شد که نشان دهنده تاثیر آن­ها بر کاهش اضطراب کادر درمان است. بین نمرات پیش­آزمون و پس­آزمون گروه­ کنترل (۵۵۶/۰ t =) و تصادفی انجام اعمال دینی (۵۹۵/۱ t =) تفاوت معناداری مشاهده نشد. همچنین نتایج نشان داد که گروه داوطلبانه انجام اعمال دینی، داوطلبانه ورزش و تصادفی ورزش به ترتیب کمترین مقدار اضطراب را دارند. نتیجه ­گیری: انجام ورزش به علت غالب بودن جنبه فیزیولوژیکی آن چه مطابق میل کادر درمان باشد و چه نباشد موجب کاهش اضطراب در آن­ها می­شود؛ اما عمل به باورهای دینی به دلیل غالب بودن بعد روحی آن تنها وقتی که بر اساس خواسته فرد باشد موجب کاهش اضطراب می­شود.

کلیدواژه ها

Anxiety, Coronavirus, Exercise, Religiosity, Treatment Staff, اضطراب, کرونا, ورزش, دین داری, کادر درمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.